Drukning kan ha utløst voldsorgie på afrikansk ferieøy

Ble funnet død uten kjønnsorganer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten som ble funnet død uten kjønnsorganer på den afrikanske ferieøya Nosy Be, kan ha druknet. Tre menn, blant dem to europeere, ble drept av en mobb på grunn av dødsfallet.

De to europeiske mennene ble angrepet etter at det begynte å gå rykter om at utlendinger hadde stjålet organene til gutten. På en strand på den idylliske ferieøya rett ved Madagaskar ble de to hengt og brent til døde. En annen lokal mann led samme skjebne torsdag ettermiddag.

En lokal leder opplyste fredag at gutten var våt da han ble funnet død på stranda.

- Så det er mulig at han druknet, sier Vincent Laza, som også opplyser at guttens kjønnsorganer manglet og at innvollene var synlige.

Myndighetene har ennå ikke sagt noe om dødsårsaken til den åtte år gamle gutten. Men fredag ble det innført portforbud, samtidig som myndighetene ga beskjed om at de vil gå systematisk gjennom papirene til alle utlendinger på øya.

De to drepte mennene var fra Frankrike, hvorav den ene var av italiensk herkomst.

Åtteåringens far har fortalt at gutten forsvant fredag for en uke siden. Onsdag begynte ryktene å gå om at gutten var blitt kidnappet. Etter hvert spredte det seg rykter om at utlendinger var involvert, noe som fikk hundrevis av mennesker til å rase gjennom gatene før de gikk til angrep på de to europeiske turistene.

(NTB)