Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drukning var falsk alarm

NEVLUNGHAVN/OSLO (Dagbladet.no): Skremte vitner fortalte politiet at en seilbåt hadde rent i senk en gummibåt med en liten gutt. Den store leteaksjonen ble avblåst i 19.30-tida. Båten var tom og slett ikke overkjørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Heldigvis! Det var falsk alarm, sier vaktleder Arve Larsen i Larvik-politiet.

Klokka 17.35 kom drukningsmeldinga fra noen som hadde stått med kikkert. På Oddane Sand i Vestfold var en eller flere små gutter falt i vannet etter en gummibåtkantring. Flere privatbåter, politibåter og et Sea King-helikopter ble umiddelbart satt inn i letinga.

En opprørt mann fortalte Dagbladet.no at han hadde sett seilbåten renne rett i den lille båten. Det hele skjedde innaskjærs noen hundre meter fra land.

- Meldinga gikk ut på at det var en lyshåret gutt i 7-årsalderen ombord i gummibåten, sier vaktleder Larsen.

Men den danske seilbåten hadde bare plukket opp den lille gummibåten som hadde forvillet seg vekk fra stranda. Det er frisk fralandsvind i området.

Båten hadde en oppbygning som til forveksling så ut som et lyst guttehode.

- Vi har vært i kontakt med familien som eier gummibåten, og de har alle sine barn, sier Larsen som blåste av aksjonen i 19.20-tida.

Les om redningsaksjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media