Du - en gullgruve

Det er mange måter å tjene penger på. Noen er sikrere enn andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÉN IDIOTSIKKER

oppskrift på høy inntekt er like irriterende enkel som den er smakløs - og stort sett akseptert. Jeg snakker om forretningsideen «Det svake punkt». Det geniale med denne ideen er at markedet er nærmest ubegrenset. Bare i Norge finnes det garantert flere svake punkter enn innbyggere. Forestill deg mulighetene på verdensbasis!

MYNDIGHETENE VET

at nærmere 50 000 av oss lider av spillegalskap. De vet også at så lenge muligheten for å spille eksisterer, vil denne galskapen gi milliarder i kassa. Derfor kunne det ikke falle dem inn å fjerne faenskapen. De har heller gitt Norsk Tipping fullmakt til å administrere den. Slik ser regnskapet umiddelbart penere ut på papiret, men i realiteten har noen bare gjort en aldri så liten vaskejobb.

AVHENGIGHET

er i det hele tatt en genial forretning. Og det er nesten ikke grenser for hva vi kan bli avhengig av. Medikamenter, alkohol, tobakk og sukker skaper milliardformuer over hele verden. Slankeindustrien kan takke matmisbrukerne - bulimikerne, anorektikerne og overspiserne - for sin sikre inntekt. Alle, fra Roede til Fedon til Celina Midelfart, skjønner at det mest geniale med deres forretningskonsept er at flesteparten av oss aldri vil bli helt fornøyde med kroppene våre. Men at vi alltid vil fortsette å håpe.

HÅP ER

en sikker vinner. Håpet om noe annet, om et eller annet. Lederen av frikirken Levende Ord var blant dem som tjente godt på håp i fjor. Statskirkens menn tjente heller ikke dårlig. Til VG sier sågar en av dem at han synes de tjener for mye. Ingen av dem foreslår å gi noe av sitt private overskudd til noen som måtte trenge det mer. Men hvorfor skulle de det? Selv det å gi til de svake kan være mer lønnsomt enn å få. Bare spør dem som driver bistand i stor stil. U-hjelp er gigantindustri. Om hjelpen mislykkes, og ofte nettopp derfor, har bistandsarbeiderne fortsatt jobb. Ifølge ukeavisa Le Monde Diplomatique delte bistandssystemet i 2001 ut 29 milliarder dollar til utviklingsland. Samme år fikk kreditorlandene 138 milliarder dollar tilbake fra u-landene i form av avdrag på lån. Sånn fortsetter de rike å være rike og de svake å være svake. Metoden er sikker som banken.