11 ÅRS MELLOMROM: Bildet til venstre er av plakaten som ble hengt opp av Brenda Heist, da hun forsvant i 2002. I 2009 ga politiet opp søket, og Heist ble erklært død. Fredag dukket hun opp på en politistasjon i Florida. Foto: Politiet / AP
11 ÅRS MELLOMROM: Bildet til venstre er av plakaten som ble hengt opp av Brenda Heist, da hun forsvant i 2002. I 2009 ga politiet opp søket, og Heist ble erklært død. Fredag dukket hun opp på en politistasjon i Florida. Foto: Politiet / APVis mer

«Du ble et mindre og mindre minne. Nå er du et grusomt mareritt.»

- Du fortjener å råtne i helvete, sier dattera om moren som sporløst borte i 11 år, før hun møtte opp på politistasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «8. februar 2002 leverte Brenda Heist barna sine på skolen. Bilen ble sist sett av naboene, parkert foran hjemmet hennes samme dag, halv ni om morgenen. Da barna kom hjem fra skolen, var huset tomt. (...) Saken er fortsatt uppklart.»

Slik står det og lese på savnet-plakaten som omtaler den da 42 år gamle Brenda Heist, som sporløst forsvant fra hjemmet sitt for 11 år siden.

Denne uka dukket hun uten forvarsel opp på en politistasjon i Florida.

Haiket med hjemløse Det viser seg at Heist, som forlot sine to barn, Morgan og Lee, da hun ble borte i 2002, haiket med hjemløse hun hadde møtt i en park, til Florida - langt vekk fra livet hun en gang levde - og ble der.

Ifølge den engelske avisa Daily Mail ble forsvinningen den eneste løsningen på et trøblete ekteskap som var i ferd med å ende i skilsmisse.

Heists datter, Morgan, er nå 19 år gammel. Hun har gjort flere intervjuer etter at det ble kjent at mora, som ble erklært død i 2009, var i live. Deriblant har hun snakket med CNN-talkshowverten Piers Morgan.

- Har ingen planer om å se henne I intervjuet forteller hun at hun ikke vil se mora.

- Jeg synes ikke at hun fortjener å se meg. Jeg har ingen planer om å se henne, sier hun.

Heists eksmann, som siden har giftet seg på nytt, sier det hele var en stor overraskelse. 

- Vi ble sjokkert. Datteren min ble lei seg med en gang, sier han.

19 år gamle Morgan, som studerer i Philadelphia, har siden beskjeden kom fredag forrige uke vært svært åpen om hva hun synes om moras «hjemkomst», også på mikrobloggnettstedet Twitter.

- Fortjener å råtne «Jeg tror ikke at noen kan forstå smerten jeg har opplevd de siste 11 åra. Men jeg er sterk, og ingen Brenda C Heist vil bryte ned,» skriver hun på Twitter, ifølge Daily Mail.

SPORLØST BORTE I 11 ÅR: Brenda Heist var 42 år da hun bestemte seg for å forlate mannen, familien og barna. Hun haiket med noen hjemløse hun møtte i en park, og ble borte i 11 år. Foto: NTB Scanpix
SPORLØST BORTE I 11 ÅR: Brenda Heist var 42 år da hun bestemte seg for å forlate mannen, familien og barna. Hun haiket med noen hjemløse hun møtte i en park, og ble borte i 11 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun skriver videre:

«Du får aldri min respekt, du får aldri min kjærlighet. Du fortjener å råtne i helvete.»

«Broren min og jeg ønsker ikke på dette tidspunkt å ha kontakt med henne» og «Endelig ble du et mindre og mindre minne. Nå? Nå er du et grusomt mareritt,» skriver hun.

Politietterforsker i Lititz, byen Heist forlot, sier til TV-kanalen 8WGAL at mora hadde muligheten til å ringe hjem i løpet av de 11 åra hun var borte.

- Hun sier at hun tenkte på familien, foreldrene og barna hver eneste dag, men hun gjorde aldri noe med det - hun ringte aldri. Ikke én eneste gang, poengterer han.