«Du blir ALDRI norsk, og skal ikke lære nordmenn å skrive norsk! Hut dæ til helvete til det landet du hører til!»

Sairan Ibrahim (21) ble hetset på nett. Minoriteter blir ikke hetset mer, men annerledes enn resten av befolkningen, sier forsker.

HETSET: Sairan Ibrahim (21) ble utsatt for hets etter at hun deltok i en debatt i VGs kommentarfelt.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HETSET: Sairan Ibrahim (21) ble utsatt for hets etter at hun deltok i en debatt i VGs kommentarfelt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I forrige uke var Sairan Ibrahim (21) fra Hadeland i en opphetet debatt i et nettkommentarfelt om innvandrere som kommer til Norge, som innvandrerkritiske stemmer hevder ikke klarer å lære seg norsk.

Ibrahim, som kom til Norge fra Irak som treåring, svarte kritikerne med å rette på deres grammatikkfeil, som en protest mot påstanden om at innvandrere ikke klarer å lære seg norsk.

Hennes engasjement ble tilsynelatende lagt merke til av en mann som valgte å sende Ibrahim en privat melding på Facebook.

«Du blir ALDRI norsk, og skal ikke lære nordmenn å skrive norsk! Hut dæ til helvete til det landet du hører til!»

Skuffet

- Jeg ble veldig skuffet og sjokkert da jeg leste meldingen hans. Jeg har bodd i Norge siden jeg var ei lita jente, og har vokst opp med norske verdier som toleranse, fred og frihet. Å komme med en slik kommentar skaper bare skiller i samfunnet. Jeg trodde at vi, i 2016, hadde kommet lenger enn som så, sier Ibrahim til Dagbladet.

Hun har engasjert seg i samfunnsdebatten om innvandring, men føler at det er synd at en del av tilbakemeldingene hun får er av en slik art.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer