Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Du blir både feit og full av rusbrus

Du blir ikke bare full av rusbrus, du blir feit også. Rusbrusen er nemlig en kaloribombe av dimensjoner, noe som har ført til bekymring hos ernæringsekspertene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En flaske Smirnoff Ice inneholder 228 kalorier. Det er over dobbelt så mange kalorier per desiliter som øl, og 50 prosent flere kalorier enn vanlig brus, skriver Aftenposten.

Slankeekspert Jeanette Rode mener folk må passe seg litt for rusbrusen.

- Hvis man vil være bevisst på hva man putter i seg, bør man vite at rusbrus inneholder svært mange kalorier. Men det er ikke farlig å drikke det en gang iblant, sier Roede.

Også andre ernæringseksperter råder folk til å være forsiktig med rusbrusen.

- Vi er bekymret, og vi fraråder bruk av rusbrus, både på grunn av ruseffekten og på grunn av det høye kaloriinnholdet. Sukkerinnholdet kombinert med alkoholen gjør rusbrusen, rent ernæringsmessig, til en kaloribombe, sier Erik Andrew, fungerende divisjonsdirektør i forebyggingsdivisjonen i Sosial- og helsedirektoratet.

Sukkerinnholdet i rusbrusen bidrar også til at de som drikker den, blir fortere fulle enn andre som drikker mindre søte, men like alkoholholdige drikker. Årsaken skal være at alkohol tas raskere opp i blodet når drikken er tilsatt sukker.

Det siste seks månedene er det solgt om lag 15 millioner flasker rusbrus her i landet, ifølge tall fra de fire store matvarekjedene.

(NTB)