- Du blir deppa av Internett

NEW YORK (Dagbladet): Et par timer i uka på Internett er nok til at du er mer utsatt for ensomhet og depresjoner enn om du hadde brukt tida di sammen med andre mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den første store undersøkelsen om hvordan Internett virker inn på brukernes sinnstilstand, den såkalte HomNet-undersøkelsen, ble i går omtalt i New York Times. Resultatene ble helt motsatt av hva forskerne ved Carnegie Mellon University hadde ventet.

Etter to år og 1,5 millioner dollar viser resultatet at Internett reduserer livskvaliteten.

Sjokkert

- Vi ble sjokkert over funnene, fordi vi i utgangspunktet regnet med at Internett var en interaktiv og en sosial aktivitet. Datamaskinen blir mye brukt til kommunikasjon mellom mennesker, sier professor Robert Kraut ved Carnegie Mellons Computer Interaction Institute til New York Times.

- Deltakerne i undersøkelsen var helt vanlige familiemennesker, og undersøkelsen viser at de som brukte Internett mest hadde det verst. Alle deltagerne var i utgangspunktet såkalt normale mennesker, sier han.

Internett er blitt lovprist som langt bedre tidsfordriv enn tv og andre passive medieaktiviteter. Særlig fordi man selv velger hvilken informasjom man vil ha, og bruker e-post til å kommunisere med andre mennesker på nettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer