- Du blir en helt

Ble oppfordret til å drepe på nettforum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  «Jeg kommer til å drepe folk på Jokela skole i dag.» Denne meldingen skal det som ser ut til å være den finske drapsmannen ha lagt ut på debattforumet 4chan.org, på internett, like før klokka 7 i dag tidlig.

Han har også lagt ut et bilde av seg selv med en pistol i hånda, iført en t-skjorte med teksten: «Humanity is overrated».

Dagbladet har onsdag kveld blitt gjort oppmerksom på at nettstedet ofte er er et useriøst diskusjonsforum.

En del av meddebattantene reagerte sterkt på det drapsmannen skrev, andre la inn støtteerklæringer. «Gjør det», «Endelig en finsk helt» og «Gå for gull» var noe av det de skrev.

Andre kommentarer var «Pek og skyt - hvor vanskelig kan dette være?» og «Han skulle hatt en 9mm. Det var Chos oppskrift for suksess», skriver en annen.

Seung Hui-Cho stod bak Virgina Tech-massaskeren der 32 personer ble drept i april i år.

Nettstedet den finske gjerningsmannen skrev sine siste ord ble opprinnelig opprettet som et engelskspråkelig forum for japansk animasjon, men har senere blitt utvidet til å gjelde en rekke ulike temaer. 

Dagbladet har onsdag kveld også blitt gjort oppmerksom på at teksten "An finnish hero" som bildeteksten viser til, ikke nødvendigvis betyr "en finsk helt"."An hero" er også et slanguttrykk for å begå selvmord etter å ha gjort noe dumt.

KJAPP RESPONS: Bare noen få minutter etter at drapsmannen hadde lagt ut en melding, tikket oppfordringene inn.
KJAPP RESPONS: Bare noen få minutter etter at drapsmannen hadde lagt ut en melding, tikket oppfordringene inn. Vis mer

Debattsiden med de fatale oppfordringene er nå fjernet.