PREGET:  Klubbleder og sveiser Ståle K. Johansen sier det er det verste som kan skje på arbeidsplassen når noe skader seg. Foto: Tor Aage Hansen
PREGET: Klubbleder og sveiser Ståle K. Johansen sier det er det verste som kan skje på arbeidsplassen når noe skader seg. Foto: Tor Aage HansenVis mer

- Du blir helt satt ut fysisk og psykisk

Arbeiderne på Kværner Verdal er sterkt preget av ulykka der tre personer falt 35 meter ned fra en kran i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VERDAL (Dagbladet): En 49 år gammel kvinne fra vestlandet ligger med meget alvorlige skader på intensivavdelingen ved St. Olavs hospital i Trondheim.

Tilstanden hennes er ustabil. Hennes to mannlige kolleger på 44 og 36 år har alvorlige skader, men er stabile. Den ene mannen er fra Romania.

De tre befant seg i en kurv som hang på en kran. Krana sviktet og de tre personene falt nesten 35 meter.  De tre personene ble transportert til det som skulle være et rutineoppdrag, men noe gikk galt og det skal nå granskes av politiet, Kværner og Arbeidstilsynet.

- Vondt i magen Ståle K. Johansen er opprinnelig sveiser ved Kværner Verdal, men jobber nå som klubbleder ved hjørnesteinbedriften.

- Det er det verste som kan skje på arbeidsplassen når noen du arbeider sammen med blir så hardt skadd, sier Ståle K. Johansen, klubbleder ved Kværner Verdal til Dagbladet.

Dagbladet møtte ham hjemme i Inderøy seint i går kveld. Han var preget av det som hadde skjedd. Klubblederen har snakket med flere som var på havna i Verdal da ulykka skjedde i 14-tida i går.

- Dette gjør et veldig sterkt inntrykk på alle sammen. Man får helt vondt i magen. Du blir helt satt ut fysisk og psykisk. Tankene går først og fremst til de som er skadd og vi håper de kommer så godt ut av det som mulig, sier Johansen.

Han beskriver arbeidsmiljøet på Aker Kværner som veldig godt. Alle kjenner hverandre godt ved hjørnesteinsbedrifta i Verdal, forteller Johansen.

- Samtidig som dette er veldig trist, er det en påminnelse om at det vi gjør har en risiko, sier han.

Han er glad ledelsen bestemte seg for å avslutte arbeidet på stedet da ulykka skjedde. Arbeidet skal etter planen gjenopptas i dag.

- Folk kunne være igjen og prate eller de kunne dra hjem til sine kjære. Det kommer nok noen tanker hos dem som sitter hjemme også. Jeg tror det er viktig at folk prater nå og tar vare på hverandre.

Torgeir Opdal er hovedverneombud ved bedriften.

- Dette er det verste som kan skje. Jeg krysser fingra for at det går bra med alle sammen, sier Opdal.

Innleid Ingen av de tre skadde personene er ansatte ved Kværner Verdal, men var innleid. Det var også krana som sviktet.

- Det er på det rene at de tre var oppe i en lift som kan strekke seg 50 meter over grunnen. Liftens kurv med de tre ombord var nesten oppe i maksimal høyde da den falt ned på lekteren, sier operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Lars Erik Besseberg, til Dagbladet.

Det var flere vitner til ulykka og forhåpentlig kan de gi svar på hva som skjedde.
- Vi anmoder alle som så noe av hendelsen om å kontakte oss, så vi kan finne ut hva som har skjedd. Vi håper også at vi kan ta lære av dette triste som skjedde, sier informasjonssjef Tove Strand Trana ved Kværner Verdal til Dagbladet.

 GRANSKES: Hva som egentlig skjedde da tre personer falt 35 meter er ikke klart og skal nå granskes av Kværner, politiet og Arbeidstilsynet. Foto: Tor Aage Hansen
GRANSKES: Hva som egentlig skjedde da tre personer falt 35 meter er ikke klart og skal nå granskes av Kværner, politiet og Arbeidstilsynet. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer