- Du blir ikke nestleder!

- Trond Giske blir aldri i verden valgt til nestleder i Ap. Det ville være en sensasjon av de sjeldne dersom Ap's landsmøte velger tre menn og en kvinne inn i Ap's ledelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Trond Giske bør derfor slappe av, kutte ut kartleggingen og la partiet gjøre jobben på ordentlig vis.

Det sier lederen av Nordland Arbeiderparti, Odd Eriksen. Han poengterer at han ikke hører hjemme i noen heiagjeng verken for Karita Bekkemellem Orheim, Sylvia Brustad eller andre som har meldt seg på i nestlederkampen.

Tror på Solberg

- Nordland Ap har Hill-Marta Solberg som kandidat, og jeg føler meg sikker på at hun gjenvelges som nestleder. Når jeg reagerer, er det fordi Trond Giske ved å delta så aktivt i nestlederkampen, faktisk skyver likestillingsperspektivet i bakgrunnen, sier Odd Eriksen til Dagbladet.

Han legger til at Nordland Ap har vedtatt at kvinner og menn skal være likt representert i Ap's ledelse.

- Det betyr at Ap-ledelsen skal bestå av to menn og to kvinner. Trond Giske sier at han er en likestillingens mann. Betyr det at han vil skyve ut partisekretær Martin Kolberg eller påtroppende Ap-leder Jens Stoltenberg? Eller betyr det at han ikke tar kravet til lik kjønnsmessig representasjon helt på alvor likevel? spør Eriksen.

Liker ikke metodene

Fylkeslederen i Nordland er en erfaren politiker. Han satt på Stortinget i to perioder før han i 2001 sa nei til renominasjon.

Fra sitt utsiktspunkt i Nordland Ap har han fulgt Trond Giskes målbevisste kamp for å erobre et nestlederverv i partiet, og han liker ikke det han ser.

- Trond Giskes arbeidsmetoder går ikke hjem i dette partiet. Jeg opplever at Giske mest av alt er opptatt av egen karriere. Alt annet kommer i andre rekke.

- Partiet også?

- Ja.

- Opplever du ham som utspekulert?

- Jeg ser at han har fokus på å kartlegge hva andre mener og hva andre står for. Dette er metoder vi ikke liker i Ap. Jeg mener man tjener på å opptre redelig, sier Eriksen.

En lang rekke fylkesledere i Ap deler Eriksens syn på Giske. De fleste tror Giskes valgkampmetoder vil skade hans kandidatur, viser en rundspørring Nettavisen gjorde tidligere i helga.

Kvinne-valg

Odd Eriksen mener Ap's valgkomité «utvilsomt» vil foreslå å velge to kvinnelige nestledere. Og landsmøtet vil følge opp.

Det betyr imidlertid ikke at tidligere statsråd Karita Bekkemellem Orheim eller Sylvia Brustad blir valgt.

- Jeg vet at valgkomiteen sitter med mange interessante navn på blokka. Blant annet Grete Faremo, etter min mening et meget spennende navn. Så vi får se. Ingen ting er avgjort før på landsmøtet, sier Eriksen til Dagbladet.

FÅR KRITIKK:</B> Ap's Odd Eriksen er overbevist om at Giske ikke blir valgt til nestleder. - Jeg ser at Trond Giske har fokus på å kartlegge hva andre mener og hva andre står for. Dette er metoder vi ikke liker i Ap, sier Eriksen.