-Du bør holde deg unna aksjene i fem år

-Disse aksjene kommer aldri tilbake til de nivåene vi hadde i 2013 og 2014, sier forvalter Aasulv Tveitereid.

Aasulv Tveitereid: Frykter tøffe tider for oljeserviceaksjene. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.
Aasulv Tveitereid: Frykter tøffe tider for oljeserviceaksjene. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Forvalter Aasulv Tveitereid i Stenshagen Invest ser ingen grunn til å bunnfiske i oljeservicesektoren.

Toppen av isfjellet I et intervju med Finansavisen sier han at den seneste tidens fall for oljeserviceaksjene «kun er toppen av isfjellet».

- Selv om oljeserviceaksjene har falt brutalt den seneste tiden, så tror jeg vi bare har sett begynnelsen. Bransjen opplever underliggende store problemer som det vil ta mange år å løse opp i, sier Tveitereid, som syv ganger tidligere har blitt kåret til Norges beste analytiker innen oljeservice.

Frykter videre kursfall - Petroleum Geo-Services, Seadrill og Subsea 7 er ned med henholdsvis 51, 39 og 35 prosent. Når skal man kjøpe?

- I alle fall ikke de neste fem årene slik det ser ut i dag. Vi bunnfisker ikke. Oljeserviceaksjene kan sprette opp med 20, 30 eller 40 prosent i korte tidsintervaller, men vil på lengre sikt fortsette å falle. Mange tror og håper at dette skal snu i 2016 og 2017, men jeg tror de tar fullstendig feil, sier Tveitereid til Finansavisen.

- Med utviklingen vi ser i oljeindustrien, så tror jeg oljeserviceaksjene aldri kommer tilbake til de nivåene vi hadde i 2013 og 2014, avslutter Tveitereid.

Flere nyheter: Norwegian får syv kjøpsanbefalinger
Nå opplever Norwegian problemer i Spania
Resultatdobling fra Hydro