<strong>SVINDEL OG BEDRAG:</strong> Hvor mange som har mottatt denne e-posten i dag, samme dag som den ekte selvangivelsen kommer til store deler av befolkningen, er uklart. Men e-posten er ren svindel og har ikke noe med skatteoppgjøret å gjøre.
SVINDEL OG BEDRAG: Hvor mange som har mottatt denne e-posten i dag, samme dag som den ekte selvangivelsen kommer til store deler av befolkningen, er uklart. Men e-posten er ren svindel og har ikke noe med skatteoppgjøret å gjøre. Vis mer

«... du er berettiget til ? motta en skatterefusjon p? 4550,17 KRN»

Ventet denne i innboksen din i dag? Det er en 1. aprilsvindel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rundt 890 000 E-skattebrukere hos Skatteetaten skal allerede ha mottatt selvangivelsen med en forleøpig beregning på får tilbake eller skylder staten penger i årets skatteoppgjør.

De som cirka 3,7 millioner andre innbyggerne som sverger til å motta selvangivelsen fra postmannen får selvangivelsen i dag 1. april.

Men en ting er sikkert: Ingen får selvangivelsen og de foreløpige bergeningene direkte i e-post-innboksen.

Så dersom du har mottatt en e-post fra selvangivelsen@skattetaten.no i dag, så har du ikke fått e-post fra Skatteetaten. E-posten framstår med skattetatens logo, men det språklige innholdet kan gjøre en hver mistenksom:

«Etter de siste anual beregninger av finanspolitikken aktivitet har vi fastsl?tt at du er berettiget til ? motta en skatterefusjon p? 4550,17 KRN.

Vennligst send skatterefusjonen foresp?rsel og tillate oss 7-10 dager for ? behandle den.», står det innledningsvis.

- Denne e-posten kommer ikke fra Skatteetaten, fastslår sikkerhetssjef Svein Mobakken i Skatteetaten overfor Dagbladet.

Man blir bedt om å trykke på en lenke for å oppgi kontoinformasjon. Dette må du under noen omstendighet for all del ikke finne på å gjøre.

- Slike falske e-poster og tekstmeldinger er ikke et ukjent fenomen og publikum må vise aktsomhet. Skatteetaten ser alvorlig på alle svindelforsøk og har politianmeldt noen tidligere tilfeller, sier Mobakken.

Han understreker at Skatteetaten aldri vil be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post.

- All elektronisk kommunikasjon med Skatteetaten foregår innlogget i Altinn, sier han.

Han oppfordrer mottakere til å ikke oppgi noe informasjon som e-posten ber om og ikke svare på e-posten. Dersom skaden har skjedd bør man sperre kortet og kontoer så raskt som mulig.

- Send gjerne suspekte e-poster til phishing@skatteetaten.no. Det gir oss mulighet for å oppdage nye varianter raskere, oppfordrer sikkerhetssjefen.

Og husk å sjekke den ekte selvangivelsen nøye! (krever innlogging)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer