- Du er en barnemorder

- Det jævligste vi har hørt, sier Vanessa Svebakk om terroristen som hevder han ikke drepte barn. Datteren «Sissi» ble bare 14 år og var den yngste som døde på Utøya.

- HELT JÆVLIG: Vanessa Svebakk mistet sin 14 år gamle datter på Utøya. I går måtte hun vantro høre drapsmannen forklare hvorfor han ikke regner seg som noen barnemorder. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
- HELT JÆVLIG: Vanessa Svebakk mistet sin 14 år gamle datter på Utøya. I går måtte hun vantro høre drapsmannen forklare hvorfor han ikke regner seg som noen barnemorder. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det verste sjokket i hennes liv var å få datteren Sharidyn «Sissi» Meegan Ngahiwi Svebakk-Bøhn revet bort, bare 14 år.

Torsdag fikk hun et nytt sjokk hun aldri glemmer. I retten satt en uberørt Beivik og hevdet han «ikke er noen barnemorder».

- Jeg har aldri ønsket å ha noe fokus på han. Men i de ni månedene vi har kjempet oss gjennom siden 22. juli, er det ingenting som har opprørt meg mer enn hva han sa i retten, sier Vanessa Svebak til Dagbladet.

Rettssaken skulle være en tid hun ønsket å bli spart for intervjuer. Gårsdagen gjorde stille ettertanke umulig.

Feiret bursdag Søndag 17. juli feiret Sharidyn 14-årsdagen hjemme i Drammen sammen med mamma, pappa og Sharidyns to småsøsken, Savannah (7) og Sydney (2) .

Sharidyn rakk aldri å bli politisk aktiv. Det var ikke derfor hun ville på Utøya. - Nei, hun var i en modningsfase, slik tenåringer gjerne er. Først og fremst var det vel det sosiale som fristet. Vi hadde utsatt sommerferien til høsten, så Utøya fristet mer enn å gå her hjemme og passe småsøsknene, smiler mamma.

På barnerommet ligger det igjen en lapp, skrevet kvelden før hun dro på Utøya 18. juli i fjor:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer