- Du er en hykler, Dalai Lama

Fredsprisvinneren kan vente den største internasjonale protest på åtte år fra sine egne, ekskluderte buddhister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Her er buddhistnonnen som taler buddhistlederen Dalai Lama (78) midt i mot, og kommer til å demonstrere foran hvert eneste stoppested fredsprisvinneren fra 1989 tar i Oslo.

Og kanadisk-britiske Crystal Collins (39) fra buddhistkollektivet på Nesodden blir ikke alene om å heve sin motstemme.

Mellom 350 og 500 Shugden-buddhister fra USA, Australia, Singapore, Storbritannia, Italia og Canada kommer til Oslo neste uke for å stille krav til «de andre» buddhistenes store ikon.

- Vi er ikke mot Dalai Lama, vi vil bare at han skal oppheve forbudet han har i lagt mot å tilbe ånden Dorje Shugden, som han mener er ond. Det har ført til isolasjon av fire millioner buddhister på verdensbasis. Vi er en veldig fredelig gjeng, sier talsmann for den verdensomspennende buddhistiske grupperingen Dolgyal Shugden, amerikaneren Len Foley, til Dagbladet.

Største markering siden 2008 Ifølge paraplyorganisasjonen Buddhistforbundet er det 25 000 buddhister i Norge. Om lag tilhører tusen Shugden-retningen, anslår Crystal Collins.

Demonstrasjonene i Oslo blir den største internasjonale markeringen fra «ikke-rettroende buddhister» mot Dalai Lama siden 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer