- Du er en seer, Joralf Gjerstad

Biskop Tor Singsaas sammenlikner Snåsamannen med drømmetyderen Josef i Bibelen.

HØYDEPUNKTET: Snåsamannen Joralf Gjerstad (t.v.) betegner dagens samtale med biskop Tor Singsaas i Nidarosdomen som høydepunktet i sitt liv.
FOTO: Ned Alley, Scanpix/poolfoto
HØYDEPUNKTET: Snåsamannen Joralf Gjerstad (t.v.) betegner dagens samtale med biskop Tor Singsaas i Nidarosdomen som høydepunktet i sitt liv. FOTO: Ned Alley, Scanpix/poolfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Dette kom fram under deres samtale i Nidarosdomen i forbindelse med Olavsfestdagene i Trondheim i dag.

- Jeg har lurt på hvem du er og hva du vil, sa biskop Tor Singsaas til Snåsamannen Joralf Gjerstad og svarte selv:

- Jeg kan se på øynene dine at du har en egen evne til å se folk, at det har vært trygt og godt å møte deg. Jeg tror du er en seer. En som ser.

Biskopen fortalte at han hadde lett i Bibelen for å se om det var noen der som liknet på Gjerstad og han fant én: Det Gamle Testamentets Josef, som ble sett på som en raring, men som nådde så langt at han fikk tyde drømmene til selveste Farao.

UtsolgtNasjonalhelligdommen har ofte glisne benkerader, selv når entreen er gratis. I dag var den fullsatt av rundt ett tusen mennesker som hadde betalt 100 kroner for å komme inn.

- Jeg tenker at du er på pilegrimstur og at du nå har kommet fram. Du har vært på veien i mange år. Det sies at 50 000 mennesker har vært i berøring med deg, og nå bærer du disse med deg til kirken. Du har kalt deg selv et medmenneske. Det er det vakreste ordet jeg vet om, sa biskopen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer