- Du er en skam for alle disse menneskene, så la oss være i fred, Obama

Venezuelas president Hugo Chávez illsint på fjernsynsoverført regjeringsmøte.

TENTE PÅ NOEN PLUGGER: Venezuelas president Hugo Chávez likte ikke at USAs president Barack Obama fortalte den venezuelanske avisa El Universal at demokratiet er i fare i Venezuela. Foto:  JUAN BARRETO / AFP PHOTO
TENTE PÅ NOEN PLUGGER: Venezuelas president Hugo Chávez likte ikke at USAs president Barack Obama fortalte den venezuelanske avisa El Universal at demokratiet er i fare i Venezuela. Foto: JUAN BARRETO / AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et intervju med USAs president Barack Obama i den venezuelanske avisa El Universal har fått Venezuelas president Hugo Chávez til å tenne på alle plugger.

I intervjuet hevder Barack Obama at mens de fleste søramerikanske land er gått fra diktatur til demokrati, er demokratiet i fare i Venezuela.

- Det bekymrer oss at venezuelanske styremakter har innskrenket det venezuelanske folkets universelle rettigheter, truet grunnleggende demokratiske verdier og unnlatt å bidra til sikkerheten i regionen, sier Barack Obama.

Ifølge ham ser president Hugo Chávez og hans regjering ut til å være mer opptatt av fortidas ideologi enn det venezuelanske folkets framtid.

Kraftig reaksjon Obamas uttalelser ble ikke godt mottatt av Hugo Chávez, og i et fjernsynsoverført regjeringsmøte mandag slo han tilbake.

- Kom deg tilbake til arbeidet og hold deg til ditt eget land, som er blitt et kaos under deg. Du er en bløff, sa den venezuelanske presidenten.

Chávez hevdet videre at Obama var en stor skuffelse for USAs afroamerikanske befolkning, for fattige amerikanere og for afrikanske land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer