- Du er en skam for kirken

Lesbisk prest slått i ansiktet før begravelse.

ANGREPET FOR BEGRAVELSE:  Vikarprest Hanne Marie Pedersen-Eriksen ble slått mens hun forberedte en begravelse i Sarpsborg. Her under en gudstjeneste i Volsdalen kirke i Ålesund tidligere i år. Foto: Arnfinn Mauren, Aftenposten/NTB Scanpix.
ANGREPET FOR BEGRAVELSE: Vikarprest Hanne Marie Pedersen-Eriksen ble slått mens hun forberedte en begravelse i Sarpsborg. Her under en gudstjeneste i Volsdalen kirke i Ålesund tidligere i år. Foto: Arnfinn Mauren, Aftenposten/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En kvinnelig vikarprest (27) i Sarpsborg ble nylig slått i ansiktet.

Årsaken skal være at hun er gift med en kvinne.

- Hun stilte seg opp foran meg, sa at jeg var en skam for kirken og slo til meg i ansiktet. Det hele gikk veldig, veldig fort, men jeg ble sjokkert.

- Det var utrolig ubehagelig, sier vikarprest Hanne Marie Pedersen-Eriksen til NRK.

Pedersen-Eriksen, som er åpen om at hun er lesbisk, forberedte seg på en gravferd på krematoriet i Sarpsborg forrige uke da hendelsen fant sted.

- Jeg tror hun viste til at jeg er gift med en kvinne, og det mente hun ikke var riktig for en prest. Det er helt greit at folk er uenig i hvordan jeg ønsker å leve livet mitt, men jeg vil heller ta det gjennom dialog, forteller Pedersen-Eriksen.

I april i år var hun i en omstridt ansettelsessak i Møre Bispedømme. Sognerådet og bispedømmerådet vil ha Pedersen-Eriksen som sogneprest i Sandøy.

Men biskopen nektet å ordinere henne. Seinere, snudde biskopen og åpnet for at Pedersen-Eriksen allikevel kunne ordineres i et annet bispedømme.

Pedersen-Eriksen valgte da å takke nei til en sogneprest-stilling i Sandøy.

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer