Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Du er en uetisk drittsekk

Kjell Inge Røkke nektet i ettermiddag å delta på en pressekonferanse før en journalist fra Dagens Næringsliv forlot salen. - Du er en uetisk drittsekk, sa Røkke til journalisten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele presse-Norge vil snakke med Kjell Inge Røkke om oppkjøpet i Kværner. Men en Røkke på offshore-tur til Arendal vil slett ikke svare på business-spørsmål.

Det kokte rundt Røkke allerede i timen før den internasjonale pressekonferansen i ettermiddag. Det hele gikk så langt at Røkke, som skal delta i VM-runden i offshore, ikke ville delta på pressekonferansen hvis ikke Dagens Næringslivs journalist, Øystein Krogsrud, fjernet seg fra salen.

- Du er en uetisk drittsekk, sa Røkke til Krogsrud i forkant av pressekonferansen.

- Hvis DN ikke forsvinner, blir jeg ikke med på pressekonferansen. Jeg er her for å kjøre båtrace og vil ikke snakke om business, sa Røkke.

Pressesjef Jens P. Christensen hadde forsøkt etter beste evne å mekle mellom to kamphanene, men til ingen nytte. Røkke sto på sitt. Det gikk noen minutter før Krogsrud reiste seg og gikk

- Av hensyn til mine kolleger så går jeg, sa Krogsrud og forlot salen.

Årsaken til krangelen mellom Røkke og Dagens Næringsliv skal være at avisen trykket et intervju med Røkke hvor han ga uttrykk for at han ikke ville intervjues.

- Det er dumt av en de største aktørene i norsk næringsliv at han ikke kan forholde seg til norsk presse på en skikkelig måte. At han bruker slike uttrykk er slett ikke bra, og det var selvsagt ikke hyggelig for får journalist, sier Stein Hauglid, politisk redaktør i DN, til Dagbladet.no.

- Hva er problemet mellom DN og Røkke?

- Vi stiller Røkke mange spørsmål, men han vil aldri snakke med oss, sier Hauglid.

I går uttalte Røkke at «det skal gå i blodsarv ikke å snakke med Dagens Næringsliv»

- Det vil vel ikke bli noe lettere å få Røkke til å snakke med DN etter dagens hendelse?

- Ikke det første dagene, kanskje. Men forholdet til Røkke er greit fra vår side, og vi vil fortsette å spørre han spørsmål, sier Hauglid.

SMILE-RØKKE: Etter pressekonferansen var det en smilende Kjell Inge Røkke som stilte opp for fotografene sammen med konkurrent Bjørn Rune Gjelsten.
GRINE-RØKKE:Kjell Inge Røkke truet med å forlate pressekonferansen hvis ikke Dagens Næringslivs journalist forsvant fra salen. Pressesjef Jens P Christensen til høyre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media