-  Du er et beist

- Jeg vil se ham inn i ansiktet for å se om han er et menneske eller ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik lød kommentaren fra 75 år gamle Liza Matzgoyeva da den eneste levende terroristen fra Beslan-massakren ble stilt for retten i går.

Den 24 år gamle snekkeren Nur-Pashi Kulaijev har tilstått at han deltok da tsjetsjenske terrorister okkuperte skolen i Beslan i Nord-Ossetia, men benekter at han drepte noen av de mer enn 300 barn og voksne som møtte døden i skolebygningen.

Strenge tiltak

Sikkerhetstiltakene var svært strenge i området rundt rettsbygningen i Nord-Ossetias hovedstad Vladikavkaz. Alle veier som førte inn til bygningen var stengt og gatene ble patruljert av tung bevæpnet politi.

Pårørende som hadde mistet noen av sine, bar bilder av sønner, døtre og slektninger utenfor rettslokalet hvor bare 40 tilhørere fikk plass.

-  Reis deg. Se over hit så vi kan se deg i øynene. Du er et beist! skrek flere av de pårørende til den tiltalte, ifølge ANB.

Skeptiske

Mange av de pårørende var skeptiske til utfallet av rettssaken, hvor Kulaijev er tiltalt for bl.a. drap og terrorisme.

-  Hva kan vi vente oss av denne rettssaken? Alle vet jo at det var våre spesialstyrker som drepte dem, sier Vladimir Daurov til nyhetsbyrået AFP.

Aktoratet kommer ikke til å hevde at Kulaijev spilte en sentral rolle i organiseringen av skoleokkupasjonen, men avviser at han ikke visste at skolen var målet for terroristene. Selv hevder han at han trodde målet var en militær kontrollpost.

Forbrytelsene han er tiltalt for kvalifiserer til dødsstraff, men ettersom det er innført et moratorium for dødsstraff risikerer han nå livsvarig fengsel.

PANIKK: En frivillig løper i dekning med en liten gutt i armene etter at spesialstyrkene stormet skolen i Beslan.
TILSTÅR: Nur-Pashi Kulaijev.