- Du er et monster

Tobarnsfaren David Westerfield fikk i går dødsdommen for drapet på ei sju år gammel nabojente. Jentas mor uttrykte sin avsky overfor mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble David Westerfield dømt til døden for drapet på 7-årige Danielle van Dam. Hennes mor holdt før dommen ble avsagt en følelesladet tale.

- Du er et tomt skall

- Vår dyrebare Danielle ble tatt bort av et monster som bare søkte selvtilfredstillelse som kun tenkte på seg selv og ikke det søte, lille barnet han skadet.

Westerfield satt rolig og beholdt steinansiktet mens van Dam snakket.

- Hva tenkte du da du drepte henne? Rørte hun ikke hjertet ditt i det hele tatt? I tilfelle ikke: du er hjerteløs. Du er et tomt skall. Du er ingenting.

Holdt munn

Mora ba deretter Westerfield å ta til noe fornuft og beklage overfor hennes brødre, foreldre, hans egne barn og til samfunnet.

Westerfield, som selv har to barn, ble spurt om han ville komme med en egen uttelelse, men dette avslo han.

Offerets far, Damon van Dam holdt også en tale i dag.

- Jeg skal aldri føre henne til alters. Jeg kommer aldri til å se henne bli mamma.

Savnet i en måned

Det var i februar i fjor Danielle forsvant fra hjemmet sitt utenfor San Diego, California. Foreldrene fant senga hennes tom morgenen etter. En massiv leteaksjon ble satt igang der mange frivillige stilte opp.

Nesten en måned senere ble Danielles kropp funnet omkring 4 kilometer fra hjemmet. Kroppen ble funnet langs en øde veistrekning, naken og ille tilredt.

Den 50-år gamle ingeniøren var i politiets fokus helt fra starten av etterforskninga og ble arrestert basert på fysiske bevis. Blant annet ble en blodflekkete jakke og Danielles fingeravtrykk og DNA funnet i huset hans og i en campingvogn.

Forsvaret har argumentert med at Danielles DNA dukket opp i huset da en jente og hennes mor kom for å selle speiderjente-kaker. De mente også at nabobarna noen ganger lekte i traileren når den var parkert i nærheten.

Påtalemyndighetens Jeff Dusek argumenterte på sin side for dødsstraff, og påpekte at Westerfield ikke viste noen medfølelse, anger eller nåde da han tok jenta fra senga mitt på natta, myrdet henne og dumpet kroppen.

Dommeren i saken fant ingen formildende omstendigheter, og dømte tiltalte til døden ved bruk av giftsprøyte.

BLE BARE 7 ÅR:</B> Danielle van Dam ble bortført og drept.
<B>DANIELLES MOR:</B> Brenda van Dam holdt i dag en følelsesmessig tale der hun uttrykte sin avsky overfor naboen.