Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Du er heldig som ikke får ansiktet skåret opp med kniv

Tre østeuropeiske menn er tiltalt for grove ran av prostituerte kvinner i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i november 2010 at tre østeuropeiske menn skal ha tatt seg inn i en leilighet i Oslo ved å utgi seg for å være sexkunder.

Deretter fratok de den prostituerte kvinnen i leiligheten 1000 kroner, 500 Euro, tre mobiltelefoner og et Canon kamera ved å true henne med kniv og pistol.

Bundet med ledninger
Kvinnen ble bedt om å sette seg ned i sofaen, mens tyvene gjennomsøkte leiligheten på jakt etter kontanter og andre verdigjenstander og ble truet med at de ville drepe henne hvis hun ikke viste dem hvor de kunne finne mer penger.

Før de tre forlot leiligheten ble den prostituerte kvinnen bundet på hender og føtter med ledninger, hvorpå hun fikk beskjed om at hun var veldig heldig siden de ikke hadde skåret henne med kniv og eller skåret opp ansiktet hennes.

En annen prostituert kvinne på samme addresse skal også ha blitt frastjålet rundt 8000 kroner i kontanter, et gavekort, tre mobiler og en Sony laptop.

- Grovt
I tiltalen av de tre mennene på henholdsvis 35-, 18- og 23 år påpekes det at: "Ranet er særlig grovt fordi det ble truet med skytevåpen eller annet farlig redskap, og var nøye planlagt".

Seks dager etter det første ranet skal en av de tre tiltalte igjen ha oppsøkt addressen i Oslo, og igjen utgitt seg for å være sexkunde.

Han skal ha rettet en pistol mot den samme prostituerte kvinnen som ble bundet på hender og føtter med ledninger noen dager tidligere og truet henne til å gi han verdigjenstander og penger. Kvinnen klarte denne gangen å utløse en alarm og løp deretter ut av leiligheten, fremkommer det av tiltalen.