- Du er i godt selskap, Tumyr

Dommer Arntzen var kjapp i replikken overfor islamofobt vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tingrettsdommer Wenche Elizabeth Arntzen tok sitt eget oppgjør med islamkritiker Arne Tumyr da han i retten kritiserte at hans vitneforklaring ikke ble kringkastet. - Avslutningsvis vil jeg si at jeg er skuffet over at mitt vitneprov ikke er funnet verdig å kringkastes. Jeg har ingen professor- eller doktortittel, men er allikevel en politisk aktør og samfunnsdebattant, sa Tumyr, ifølge NTB. - Til det siste vil jeg i så fall si at du er i godt selskap. Det er flere som ikke har blitt kringkastet, repliserte Arntzen til latter fra salen, før hun takket Tumyr for frammøtet, skriver NTB.

- Filtreres av journalist Overfor Dagbladet gjentar Tumyr at han opplever å bli sensurert av pressen, det til tross for at et samlet pressekorps sto klare for å intervjue ham etter at han var ferdig med sitt vitnemål i rettssal 250.
- Når vi skal snakke gjennom journalistene, blir budskapet filtert gjennom den venstrepolitiske journalistens øyne, sier Tumyr til Dagbladet.
 
- Ikke muslimer Fra vitneboksen beskrev Tumyr islam som en «ond ideologi».

På spørsmål fra Dagbladet om hva han da sier til det store antallet moderate muslimer som bor i Norge, svarer han følgende:

- De som ikke støtter sharia er ikke muslimer.

- Er det opp til deg å definere hvorvidt der er muslimer eller ikke?

DOMMER: Tingrettsdommer Wenche Elizabeth Arntzen var kjapp i replikken mot Arne Tumyr fra "Stopp islamifiseringen av Norge (SIAN). Foto: Haakon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
DOMMER: Tingrettsdommer Wenche Elizabeth Arntzen var kjapp i replikken mot Arne Tumyr fra "Stopp islamifiseringen av Norge (SIAN). Foto: Haakon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

- Ja, hvis de er imot helt sentrale regelverk i islam, så er det opp til meg å si ja, da følger du ikke islamske regler og lover, svarer Tumyr.

- FÅR IKKE OPPMERKSOMHET: Arne Tumyr fra Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) var blant flere fra ytterste høyre fløy som i retten hevdet seg sensurert og ignorert - blant annet av etten og av media.

Foto: Krister Sørbø / NTB Scanpix
- FÅR IKKE OPPMERKSOMHET: Arne Tumyr fra Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) var blant flere fra ytterste høyre fløy som i retten hevdet seg sensurert og ignorert - blant annet av etten og av media. Foto: Krister Sørbø / NTB Scanpix Vis mer