- Du er pedofil, jeg har sett bevisene

Nicolas Sarkozy skjelte ut journalist.

BEGERET RANT OVER: En journalist fikk huden full av Frankrikes president Nicolas Sarkozy under NATO-toppmøtet i Lisboa i helgen. Foto: Scanpix.
BEGERET RANT OVER: En journalist fikk huden full av Frankrikes president Nicolas Sarkozy under NATO-toppmøtet i Lisboa i helgen. Foto: Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begeret rant over da Frankrikes president Nicolas Sarkozy fikk spørsmål om sin rolle i en politisk skandale. Han skjelte ut journalisten og hevdet vedkommende var pedofil.

Sarkozy knyttes ifølge kilder til skandalen som førte til at elleve franske ingeniører ble drept i Pakistan i 2002. Men spørsmål om denne saken faller tydeligvis ikke i god jord hos presidenten.

Spørsmålet fikk han under NATO-toppmøtet i Lisboa.

- Du snakker pisspreik, du kan ikke bekrefte noe. Du er pedofil, jeg er dypt overbevist om det. Jeg har sett bevis for det, men jeg vil ikke fortelle hva slags bevis. Men jeg er dypt overbevist om at du er pedofil, skal Sarkozy ha sagt.

Det er det franske magasinet l''Express som gjengir ordvekslingen, ifølge britiske Telegraph.

Uttalelsene kan ifølge magasinet ha vært ment som harselering med tidligere forsvarsminister Charles Millon. Han har sagt at han er «dypt overbevist» over at franske politikere var innblandet i skandalen.

(NTB)

En journalist fikk huden full av Frankrikes president Nicolas Sarkozy under NATO-toppmøtet i Lisboa i helgen. Bildet er tatt mandag, i forbindelse med en mottakelse i Élysée-palasset i Paris. FOTO: REUTERS / Eric Feferberg /Pool / SCANPIX.