-Du er så flink, Aslak!

STAVANGER (Dagbladet): RV-leder Aslak Sira Myhre er tilbake i hjembyen for å drive valgkamp. I går sjarmerte den radikale bråkebøtta selv pensjonistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myhre vil inn i Stavanger bystyre for å lage bråk. Han tjuvstartet i går, med å gaule til folk i sentrum.

- Nå i valgkampen lover de andre partiene evig lykke til alle. Men tror dere det blir så jævla mye bedre etter valget? Nei, da skal den ene gruppen prioriteres på bekostning av de andre. Hvis RV kommer inn i bystyret, skal vi passe på at de blir minnet på hva de har lovet. Vi skal være vaktbikkja som biter oss fast i foten på de andre politikerne og ikke gir slipp før de bruker noen av pengene de har lovet! roper Myhre gjennom megafonen.

Fargeklatt

26-åringen æreskjeller Oslo, lokale politikere og ledelsen i Kværner, med en bitende sarkasme som får de fleste forbipasserende til å humre. Når tiraden er over, kommer en eldre frue bort til den langhårete.

- Du er flink. Skaff deg et større parti så folk hører på deg, anbefaler besta.

Aslak Sira Myhre er fargeklatten i oljebyens valgkamp. Han vil lage oppstyr i lokalpolitikken.

- Jeg vet én ting om bystyret i Stavanger: Det bedrives ikke politikk der. De sitter og diskuterer sykkelstier og hvilken vei rutsjebanene skal vende. Min hovedoppgave blir å lage bråk og sette politiske saker på dagsordenen, sier Myhre.

Profilert

Ved forrige valg manglet Rød Valgallianse 31 stemmer på å komme inn, og det med relativt ukjente kandidater. Denne gang har de den nasjonalt profilerte Myhre på topplass, og selv Høyre-ordføreren i Stavanger tror at RV har en god sjanse.

Aslak blir i så fall en enslig kjeftesmelle.

Det skal merkes at RV er i bystyret, sier Aslak Sira Myhre.

<B>SJARMØR: </B> Aslak Sira Myhre kaprer ikke bare ungdomsstemmer.