- Du er tiltalt for drap og vil ikke si hvor du har vært hen?

Sigrid-tiltalt fortalte venninne at han hadde en «secret batcave».

VILLE IKKE SI HVOR: Den tiltalte 38-åringen ville ikke si hvor han befant seg i dagene etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
VILLE IKKE SI HVOR: Den tiltalte 38-åringen ville ikke si hvor han befant seg i dagene etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under statsadvokat Nina Margoth Prebes utspørring av den tiltalte i Sigrid-saken kommer det fram at 38-åringen ikke ønsker å si hvor han befant seg den 4. august, dagen før Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant.

- Jeg beklager det altså, sier tiltalte.

- Du er tiltalt for drap og vil ikke si hvor du har vært hen? spør aktor.

- Jeg vil ikke dele denne informasjonen, sier han.

Aktor påpeker at 38-åringen ikke i et eneste av de 13 avhørene som har blitt gjort av ham har nevnt dette hemmelige stedet tidligere.

- Jeg har mine grunner, som jeg vil bevise etterhvert, svarer tiltalte.

«Secret batcave» Den tiltalte Ålesund-mannen sier han har sine grunner til å ikke si hvor han var på tidspunktet, uten at han ønsker å utdype dette heller. Aktor trekker fram at han i en tekstmelding til en venninne skrev at han var i Oslo, og at han hadde en «secret batcave».

- En secret batcave... da tenker man med en gang på Batman. Det finnes ingen fast fasit på hvorfor man sier det, sier 38-åringen.

Den tiltalte avviser imidlertid at det kan ha vært snakk om campingvogna han disponerte på Bryn i Oslo, som han bekrefter at han henviser til som «hula mi» i en annen sms.

Begge Sigrids foreldre, Ingrid og Tom Schjetne, så ut til å følge nøye med da tiltalte forklarte seg, men omtrent tre kvarter etter lunsjpausen valgte moren å forlate rettslokalene under 38-åringens forklaring.

- Hun orket rett og slett ikke å høre på ham mer, sier bistandsadvokat Harald Stabell til Dagbladet i pausen.

Slo av mobilen Også tiltaltes mobiltelefon var et tema under hans forklaring i retten. Ifølge aktor ble telefonen hans avslått 3. august.

- Jeg la den i campingvogna. Jeg slo den av og tok ut batteriet. Jeg er godt kjent med politiet og vet hvordan man kan spore telefonen.

- Skjønner dette kan forveksles med å være paranoid, men jeg driver mye med sikkerhet, sier han.

- Jeg overdriver egentlig når jeg tenker strategi. Jeg drar alt ut i alle retninger. Det er en metode som fungerer godt når du skal skjule spor, sier han også.