- Du får det tøft!

- Lykke til, Gerd-Liv. Du får en tøff og vanskelig jobb, men din bakgrunn for å mestre den er nå solid og sterk. Slik hilser Gro valget av den første kvinnelige lederen i LOs hundreårige historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sjefen for Verdens Helseorganisasjon, Gro Harlem Brundtland, som har blitt hyllet verden over for sin likestillingsinnsats, er svært fornøyd med det som skjedde på LO-kongressen i Norge i går.

Tidlig på nittitallet var hun Gerd-Liv Vallas sjef, på statsministerens kontor.

- På tide

- I Arbeiderpartiets skjedde kvinnegjennombruddet i 1981. Nå - i det første året i det nye århundret - er det på tide at LO får sin første kvinnelige leder. Som i partiet og i regjeringen spiller det en rolle at det er en kvinne i LO-ledelsen. Gerd-Liv vil ha sin oppmerksomhet rettet mot den helthetlige livs- og arbeidssituasjonen, ikke minst for kvinner, sier Gro til Dagbladet.

Valla har flere ganger vist til Gro som et forbilde og uttalt at arbeidsmiljøet på statsministerens kontor som gjennomsyret av likestillingstenkning.

Før valget på LO-kongressen sendte Gro mail med lykkeønskninger til Valla. - Jeg har sett at Yngve har gitt et råd jeg deler: Vært deg selv, skriver Gro.

En enstemmig LO-kongress jublet over sin nye leder i går kveld. Til tross for at Gerd-Liv Valla (53) har vært uten motkandidat i lang tid, var hun glad og rørt da valget var klart:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer