Du får et lavt lønnsoppgjør

Denne duoen sørger for at du får et lavt lønnsoppgjør i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen og partene i arbeidslivet er enige om et opplegg som skal begrense veksten i årets lønnsoppgjør. Det er ikke satt noe tall for lønnsveksten, men målet er å holde seg på samme nivå som Norges viktigste handelspartnere.

I en erklæring fra Kontaktutvalget, som møttes hos statsminister Kjell Magne Bondevik onsdag, heter det at oppgjøret i 2003 må ta utgangspunkt i situasjonen for den konkurranseutsatte delen av norsk næringsliv.

Dette betyr at det som gis sentralt og lokalt i disse sektorene, vil sette rammen for forhandlingene på andre områder.

Alle de store organisasjonene på arbeidsgiver- og arbeidstakersiden forplikter seg til å følge dette opplegget, selv om det ikke er klart definert hvilke bransjer den såkalte konkurranseutsatte sektor omfatter.

Bondevik svært fornøyd

- Dette er svært positivt. Vi har lagt grunnlaget for et inntektspolitisk samarbeid som kan føre til ytterligere rentenedsettelse og en svakere kronekurs. Det vil bedre situasjonen for den konkurranseutsatte del av næringslivet. Hvis alle holder seg til det vi er blitt enige om, vil dette gå bra, sier Bondevik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer