Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Du får fire Mercedes-felger hvis du ikke ringer politiet

Men innbruddstyven forhandlet med kriminalsjefen.

 NEI TIL BILFELGER:  Men kriminalsjef Tore Løwengreen i Halden gjør gjerne en deal med innbruddstyven i konfliktrådet. FOTO: ESPEN RØST/DAGBLADET.
NEI TIL BILFELGER: Men kriminalsjef Tore Løwengreen i Halden gjør gjerne en deal med innbruddstyven i konfliktrådet. FOTO: ESPEN RØST/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kriminalsjefen hadde fri forrige fredag og holdt på med sine egne saker da datteren ringte etter skoleslutt.

- Pappa, det sitter en full mann ute i gården, han spurte etter en sigg.

Datteren gikk rundt den stillesittende gjesten, låste seg inn til broren og låste igjen bak seg.

Det tok ikke ikke lang tid før krimsjef Tore Løwengreen ved Halden politistasjon var hjemme. Da hadde gjesten kommet seg i arbeidsposisjon med innbruddsverktøy mot inngangsdøra.

Bilfelger Det var NRK Østfold som først fortalte om ettermiddagsinnbruddet hos feil mann.

- Han var rusa og ville ikke avbryte innbruddsforsøket frivillig. Men han tok etterhvert i mot en tydelig ordre om å sitte på bakken. Og jeg må skryte av mine kolleger på jobb, de kom raskt, sier kriminalsjef Tore Løwengreen til Dagbladet.

Før telefonen til politiet, fikk krimsjefen tilbød om fire Mercedes-felger mot å droppe den telefonen.

Det var uansett feil tilbud til feil mann. Ikke kjører han Mercedes, heller.

Naboen merket ingen ting - Det visste seg at han først hadde vært inne hos naboen, som ikke hadde husket å låse, slik mine barn har lært seg. Naboen hadde ikke merket noe til besøket selv om han var hjemme. Skolesekken til barnebarnet manglet. Den sto på gårdsplassen hos meg, sammen med en bag med diverse innhold. Og i lommene hadde han flere mobiltelefoner, sier Løwengreen.

Innbryteren kjente ikke igjen Løwengreen, men kriminalsjefen kjente igjen han.

- Det er en kar i begynnelsen av 30-årene, som var godt kjent av politiet her i byen for en tid tilbake. Så vidt jeg skjønner, er det flere anmeldelser mot han.
Tilbyr konfliktråd Kriminalsjefen har strakt ut en hånd.

- Jeg har tilbudt at vi kan møtes i konfliktrådet i forbindelse med innbruddsforsøket hjemme hos meg. Det kan bli en nyttig erfaring for oss begge.

Hele Norges coronakart