Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Du får ikke flypengene igjen

Men SAS Braathens hjelper med ombooking hvis kaoset fortsetter på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): SAS Braathens gir deg ikke pengene igjen hvis du mister flyet ditt fra Gardermoen fredag - selv om du er ute i veldig god tid. Frammøte på flyplassen minst to timer før flyet skal gå er fredagstipset til passasjerene både fra flyselskapet og Oslo Lufthavn.

Her finner du avreisetidene fra Gardermoen fredag.

- Torsdag holdt vi igjen flere fly for å få med passasjerer som var låst i sikkerhetskontrollen. Og vi hjalp endel med å booke om til andre selskaper og egne, seinere fly. Vi har ikke noe direkte erstatningsansvar for en situasjon som er utenfor vårt herredømme, sier informasjonssjef Kenneth Vikse i SAS Braathens til Dagbladet.no.

Torsdag var det kaos igjen på Gardermoen. Ikke mangel på flygeledere, flygere eller kabinpersonell denne gang - men for få vektere fra Adecco Security til å sluse passasjerene gjennom sikkerhetskontrollen.

Finn fram PC\'en!

Sammen med de ferske og tidkrevende reglene for innsjekking av PC\'er og innskjerping av reglene om at minst 10 prosent av passasjerene skal sjekkes ETTER at de har vært gjennom metalldetektoren, ble flaskehalsen for trang.

Det samme varsler Oslo Lufthavn fredag - selv om Adecco skulle få nok vektere på jobb.

- Det samme har skjedd ved alle flyplasser i Europa etter at EUs nye sikkerhetsregler er innført etter nyttår. Alle PC\'er skal være ute av veskene og sendes separat på båndet. Her til lands ble disse reglene innført 11. april, og det er tydelig at mange av de reisende ikke har fått dem med seg, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn.

Det tar tid å fortelle mange tusen reisende hver dag at PC\'ene må "strippes", særlig når det er for få vektere på jobb og de samme fåtallige vekterne også skal skjerpe den manuelle kontrollen.

-Er dette en aksjon fra vekternes side?

-Vi har ingen indikasjon på det. Det har vært spesielt foran denne helgen med syke vektere, men vi merket at de nye reglene skapte kork her også sist torsdag. Det er dessuten en tendens til at torsdagen er i ferd med å bli ukas travleste reisedag, sier Jo Kobro.

KJENT SITUASJON: Kaos på Gardermoen, denne gangen er det nye, tidkrevende sikkerhetsregler og mangel på vektere i sikkerhetskontrollen som er problemet. Det kan bli en lang fredag på hovedflyplassen hvis du skal på reise.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling