Du får ikke sjekket selvangivelsen i dag

Altinn holder stengt i hvert fall til i morgen.

STENGT:
På grunn av den store trafikken på Altinn sine hjemmesider i forbindelse med selvangivelsen var det mange som ikke kom inn. Nå er siden helt stengt.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
STENGT: På grunn av den store trafikken på Altinn sine hjemmesider i forbindelse med selvangivelsen var det mange som ikke kom inn. Nå er siden helt stengt. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en pressemelding skriver Brøynnøysundregistrene at Altinn ikke kommer til å åpne igjen i dag.

- Det er funnet noen konkrete problemområder å jobbe videre med i Altinn-løsningen. Løsningen skal testes til vi er sikre på at den virker som den skal. Resultatene av dette vil si noe om når vi kan åpne løsningen. Løsningen vil ikke bli åpnet i dag, skriver de i pressemeldingen.

Det er hentet inn ekspertise fra utlandet for å få oversikt og å løse situasjonen.

- Brønnøysundregistrene legger stor vekt på sikkerhet og har nulltoleranse overfor brudd på personvern. Vi åpner derfor ikke løsningen før vi er helt sikre på at løsningen fungerer som den skal, sier fungerende direktør Håkon Olderbakk.

Driftsansvaret Basefarm har driftsansvaret for Altinn, men vil ikke kommentere hva som har skjedd eller hvordan det nå jobbes med å løse problemene. De har også ansvaret for driften av blant annet Min Side. Accenture som står for utvikling og applikasjonsforvaltning av Altinn. Det har ennå ikke lyktes Dagbladet å få kontakt med Accentures Altinn-ansvarlig. I går begynte det med at de måtte stenge brukere ute for å unngå overbelastning. Senere på dagen knelte tjenesten helt, og da den åpnet igjen fikk mange tilgang til opplysningene til Kenneth, og ikke sin egen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer