- Du får mer penger

Politikerne kastet seg over den fattige alenemoren Merete Legvold Pettersen (28) og lovet mer penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Alenemoren ble hovedperson i en debatt om den skammelige fattigdommen i Norge som verken Ap-regjeringer eller Bondevik-regjeringer har klart å rydde bort.

Ap-leder Jens Stoltenberg kom med røde roser, mens Bondevik helt sikkert mente at Merete Legvold Pettersen har krav på bostøtte.

- Nei, jeg har for liten bolig til å få støtte, jeg kjenner reglene, sa Pettersen, som har mistet tilliten til Bondevik og ikke vil stemme på han i år. På folkemøtet i Ålesund i kveld fortalte hun at hun og hennes sønn har 11.000 kroner i brutto og 3.500 igjen å leve for i måneden.

- Det er for lite, du bør ha mer. Vi har endret reglene for bostøtte, sa Bondevik, som ville sette seg i fred og ro og regne på Pettersens tilfelle.

- Jeg har fjernet nedre grense for bostøtte, så etter de nye reglene har du krav på bostøtte. Da vil fu få mer penger å rutte med. Hvis du ikke får positivt svar på din nye søknad, skriv til meg, sa Erna Solberg.

Hun og Jens Stoltenberg havnet i det reneste munnhuggeri om hva Ap har gjort og ikke gjort mot fattigdom.

- Enten vet hun ikke bedre, eller så snakker hun direkte usant når hun sier at vi ikke hadde endringforslag til fattigdomsplanen. Vi foreslo økt barnetilleg, økt bostøtte, økt arbeidsledighetsstøtte som ville bidratt til å få fattigdommen ned. Og Erna er den eneste som avbryter systematisk i debatten. Jeg tror Høyre taper på det, sa en irritert Stoltenberg etter kveldens debatt.

Erna Solberg sier at det er riktig at Ap ville ha økt støtte til arbeidsledige, men at de ikke hadde målrettede tiltak for de fattige.

- Hadde det vært den store forskjellen mellom Aps fattigdomssatsing og denne regjeringens, hade ikke Ap tapt valget i 2001, konkluderte Frp-formann Carl I. Hagen.

<B>SKAPTE DEBATT: Alenemoren Merete Legvold Pettersen fikk løfter om mer penger fra statsministeren etter folkemøtet i kveld.