Du får nytt fylke i 2010

Dagens 19 fylker kan bli erstattet av ni nye regionale forvaltningsnivåer. Arbeidet med å tegne framtidas politiske norgeskart er i full gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I morgen møter representanter fra Oslo, Akershus og Østfold på Gardermoen for å diskutere hvilke oppgaver som skal overføres til de nye regionene. I løpet av februar og mars skal Kommunal- og regionaldepartementet arrangere til sammen ni slike høringsmøter.

Deretter går kommunal- og regionalminister Åslaug Haga (Sp) i gang med en ny stortingsmelding om den nye regionreformen. Etter planen skal meldinga legges fram for Stortinget i oktober.

Høyre tar feil

Statssekretær Dag-Henrik Sandbakken i Kommunal- og regionaldepartementet er helt klar på at reformen blir gjennomført 1. januar 2010.

-  Det tror jeg fordi alle de tre regjeringspartiene - som også har flertall på Stortinget - har programfestet denne forvaltningsreformen, sier han og legger til:

-  Det vil være en avsporing å henge seg opp i hvor mange regioner vi til slutt ender opp med. Før vi går i gang med å tegne et nytt norgeskart, må vi bestemme oss for hvilke oppgaver de nye regionene skal ha, sier Sandbakken.

Stortinget stritter imot

Kilder i de tre regjeringspartiene sier til Dagbladet at dagens ordning med 19 fylkeskommuner helt klart står for fall. Derimot er politikere i de tre partiene usikre på om man greier å overføre ansvaret for viktige politikkområder fra Stortinget til de nye regionene, slik reformen legger opp til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer