Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Du får økt skattefradrag

Valla ble hørt. Regjeringen øker skattefradraget for fagforeningskontingent med 450 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forslaget til statsbudsjett som legges fram om en uke, vil regjeringen øke skattefradraget for fagforeningskontingent med 450 kroner, melder Dagsavisen.

Det får avisen bekreftet fra flere sentrale kilder. For LOs medlemmer utgjør det en samlet skattelette på 104 millioner kroner. Den samlede prisen blir totalt 190 millioner kroner, siden organiserte i andre fagorganisasjoner også får økt fradrag. LO-leder Gerd Liv Valla har lenge jobbet for at hele kontigenten blir fradragsberettiget, og blir nå delvis hørt.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har lovet å doble fradraget i løpet av fire år, fra 1.800 til 3.600 kroner, et løfte som også ble gitt i Soria-Moria-erklæringen.

I budsjettet for i år økte regjeringen fradraget med 450 kroner. Den samme økningen kommer altså i budsjettet for neste år, ifølge Dagsavisen.

Neste år får dermed alle fagorganiserte trekke fra 2.700 kroner på skatten, noe som gir en samlet skattelette på 750 kroner.

Ingen i regjeringen vil overfor Dagsavisen kommentere økningen offentlig før budsjettet er klart. Det legges fram fredag 6. oktober.

LO har som mål at hele kontingenten, i gjennomsnitt 5.000 kroner, skal kunne trekkes fra på skatten. (©NTB)