- Du får se det på tv

FROGNER (Dagbladet.no): - Jeg skal drepe henne. Ja, jeg tar alle tre for de har vært syke og lidd nok. Du får se det på tv, fortalte den såkalte 180-mannen til kvinnen på Opplysningen. I pinsen skjedde drapene på Orderud gård som mannen forutså.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 34 år gammel taleekspeditør ved Opplysningen 180 har blitt omtalt i media i forbindelse med det såkalte 180-sporet. Sporet går ut på at en mann ringte 180 og varslet om drapene på Orderud gård. I dag vitnet den 34-årige kvinnen, Oddrun Kvam, i Nes herredsrett.

Ifølge Kvam fortalte den mannlige innringeren at han skulle drepe Anne Orderud Paust og hennes foreldre i pinsen.

- Tispe

Samtalen skal ha funnet sted to til tre uker før trippeldrapet fant sted. Innringeren snakket med østlandsdialekt. Kvam fikk inntrykk av at han var en voksen mann. Innringeren spurte etter nummeret til Anne Orderud Paust, men Kvam oppfattet ikke navnet med en gang. Dette gjorde innringeren sinna.

Aktor Olav H. Thue lurer på om mannen sier noe om Anne Orderud Paust. Innringer nevner at hun jobber i departementet og at hun har vært i utlandet.

- Sa han noe mer, lurer Thue.

- Han kalte henne en bikkje og merr eller tispe. Han var ikke helt blid på henne og ropte skjellsord, forteller Kvam.

- Ikke seriøst

Utover i samtalen går det fram at mannen hadde vært på leit etter Anne Orderud Paust, men at han ikke hadde klart å finne henne. I pinsen visste han imidlertid at hun er hjemme.

- Jeg vet at hun er hjemme i pinsen og da skal jeg drepe henne. Ja, jeg tar alle tre for de har vært syke og lidd nok, forteller han ifølge Kvam.

Taleekspeditøren sier hun oppfattet at Anne Orderud Paust skulle hjem til foreldrene i pinsen, og at innringer derfor måtte han ta alle tre.

- Trodde du på dette, spør aktor.

- Nei, dette tok jeg ikke seriøst. Jeg sa til ham at nå tuller du. Da svarte han at jeg bare skulle vente og få se. Jeg skulle få se det i stua mi hjemme. Jeg skulle få se det på tv, forteller Kvam.

  • Dagbladet.no kommer tilbake med mer fra Kvams vitneavhør i Nes herredsrett om kort tid.