Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Du fortjener ikke å være mamma

Englas mamma skriver åpent brev til Anders Eklunds venninne.

DØMT TIL LIVSTID: 43 år gamle Anders Eklund fra Torsåker i Dalarna ble dømt til livstid i fjor. Foto: EXPRESSEN
DØMT TIL LIVSTID: 43 år gamle Anders Eklund fra Torsåker i Dalarna ble dømt til livstid i fjor. Foto: EXPRESSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet om kvinnen Anders Eklund betegner som sin kjæreste. Nå har moren til Engla Juncosa Höglund, som ble drept av Eklund, skrevet et åpent brev til denne kvinnen.

Drepte og misbrukte Engla
Eklund soner flere drap og voldtekter, blant annet drapet på ti år gamle Engla Juncosa Höglund.
Lille Engla kom aldri hjem fra sykkelturen i Stjärnsund i april 2008. Hun ble misbrukt og drept av den 42 år gamle trailersjåføren. I fjor ble

43-åringen dømt til fengsel på livstid for dette drapet, samt drapet på Pernilla Hellgren i 2000. Dessuten ble han dømt for oppbevaring av barnepornografi.

Expressen skriver at Eklund og kvinnen brevvekslet i begynnelsen.

Ifølge Aftonbladet begynte de to å treffe hverandre allerede i september i fjor. Da satt Eklund fortsatt i varetekt.

Han søkte da om tillatelse til å ha «telefonkontakt med kjæresten», men fikk avslag. I januar i år fikk kvinnen bevilgning til å besøke Eklund i fengselet, men de to får aldri være alene sammen.

- Du fortjener ikke å være mamma
Englas mor, Carina Höglund, går hardt ut mot kvinnen på sin egen blogg. Hun tror at småbarnsmoren forsøker å få drapsmannen til å bli et bedre menneske.
« Du er 35 år og har en datter på elleve år, like gammel som Engla skulle vært om ikke AE brutalt hadde torturert og drept henne og etter hennes død voldtatt henne igjen og brenkt kroppen m.m» skriver moren på bloggen.

Carine Höglund ber om at kvinnen tar hensyn til datteren i blogginnlegget.
«din datter er verdt en mamma som bryr seg om henne og om man har kontakt med en av våre farligste, grusomste og hensynsløse mann som er morder pedofil nekrofil voldtektsmann og mye verre saker så fortjener man ikke å være mamma»

Utskjelt Eklund i retten

Dette er ikke første gang Englas mor går ut mot Eklund. Da saken var oppe for retten i fjor sommer, skjelte hun ham ut i flere minutter. I Sverige er det vanlig praksis at de pårørende får snakke når rettssaken nærmer seg slutten. Med en rødmende Eklund som tilhører, raste hun først mot pressen før hun tok for seg sin datters drapsmann.

Du kommer med tunnelsyn når det er saker du ikke vil forklare deg om. Anders, det syns jeg det er latterlig. Jeg vet at du lyver flere ganger under forhørene, sier Carina.

Carina viste til Eklunds uttalelser om at Engla skal ha vært frekk mot ham:

- Du vet at det ikke fantes lastebilspor på den veien. Det er ren jævla løgn. Jeg vet at Engla ikke reagerte på den måten du sier. Jeg kjenner henne. Jeg tror ikke på din historie om hvordan det gikk til. Engla skulle blitt stiv av skrekk, og ikke klart å ta av seg buksene slik du sier. Jeg tror du har fulgt etter Engla, sier moren.

- Du møter henne for å forsikre deg om at hun er alene. Jeg tror at smykket blir revet av fordi det oppstår tumulter. Og jeg tror at du voldtar henne utenfor bilen ved bagasjerommet i atten minutter. Jeg har regnet nøye på tiden, og jeg vet at det er atten minutter hvor du har å gjøre med henne.

RASER. Englas mor, Carina Höglund, raser mot den 35 år gamle småbarnsmoren på sin blogg. Foto:  Ulf Palm  / SCANPIX
RASER. Englas mor, Carina Höglund, raser mot den 35 år gamle småbarnsmoren på sin blogg. Foto: Ulf Palm / SCANPIX Vis mer
BLE DREPT: Ti år gamle Engla Juncosa Höglund kom aldri hjem etter å ha spilt fotball i Stjärnsund i Dalarna.
rkivfoto: Politiet / SCANPIX
BLE DREPT: Ti år gamle Engla Juncosa Höglund kom aldri hjem etter å ha spilt fotball i Stjärnsund i Dalarna. rkivfoto: Politiet / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!