- Du hadde en lysende framtid, men noen ville det annerledes

I dagens bisettelse fikk pappa Odd Petter Magnussen satt ord på følelsene rundt drapet på Martine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASKER KIRKE (Dagbladet.no): Med drapsetterforsker Jessica Waysworth fra Scotland Yard tilstede i en fullsatt kirke, var både familien til avdøde Martine Vik Magnussen åpne om sine tanker rundt det som skjedde med 23-åringen. 

Flere hundre sørgende, mange av dem unge kvinner og menn på Martines alder, var møtt fram til dagens bisettelse.

 I kirka var det knapt plass til alle blomsterkransene med rørende siste hilsener.

- Vanskelig å finne noen mening

- Omtenksom, snill, blid, livsglad, åpen, sprudlende, selvironisk, vittig, gjøglende, impulsiv, prøvende - og feilende, tolerant, raus, sosial, tillitsfull, lojal, viljesterk, dyrekjær, barnekjær, kvalitetsbevisst, flink, arbeidssom, familieglad.

Det var noen av adjektivene Martines pappa brukte fra talerstolen ved sin datters kiste for å beskrive henne som familien i dag kalte «solstråle».

- Kjære Martine, dine egenskaper var mange og din betydning sies kanskje best med kommentaren noen kom med da du ble borte: «Når mennesker som Martine må gå, da kjemper man for å forstå meningen med livet», sa Odd Petter Magnussen.

Han kommenterte omstendighetene rundt 23-åringens død på denne måten:

- Du hadde en lysende framtid, men noen ville det annerledes

- Du hadde en lysende framtid, men noen ville det annerledes.

- Det er vanskelig å finne noen mening i en situasjon som dette. Skulle det være noen mening, måtte det være at vi andre kan stoppe og føle på det skjøre og gode vi har igjen

Det utenkelige

Også Martines bror Magnus tok talerstolen i kirka.

- Jeg var så heldig å få oppleve nesten et kvart århundre sammen med deg. Jeg husker samhold, humor og lange turer i skogen. Takk så uendelig mye for tiden med blå himmel, sa broren.

Tolv venner av Martine la ned hver sin rose på Martines kiste etter å ha gitt sine siste, gråtkvalte hilsener til den populære jenta.

- Nå står jeg og gjør det utenkelige: Holder tale i min beste venninnes begravelse, sa en av de jevnaldrende som sto 23-åringen nærmest.

- Du var prinsessen vår, en solstråle, fortalte ei i venninnegjengen

- Du hadde en lysende framtid, men noen ville det annerledes

- Du vil være en stor del av meg så lenge jeg lever, sa en annen mangeårig venn.

Roste ungdommene

Torbjørn Holt brukte anledningen til å gi ros til de som har slått ring om de etterlatte etter at sjokkmeldingene begynte å ramme familien palmesøndag.

- Ei full kirke sier noe om venner og relasjoner. Ingen skal noensinne få si noe stygt om ungdommer til meg. Dere stikker ikke av med halen mellom beina når noe vanskelig skjer. Dere er nærværende og fortsetter å følge opp hverandre og familien, sa sjømannspresten.

Han har fulgt Martines familie tett fra dag til dag de siste seks ukene og gjort sitt beste for å hjelpe dem i sorgen

Holt fortalte også at Martine i tiden før drapet selv hadde begynt å gruble på livets skjørhet, som følge av et nylig dødsfall i omgangskretsen. I en epostveksling skrev moren Kristin et visdomsord til datteren like før hun helt uventet ble tatt fra henne.

- Ingen av oss vet når det tar slutt. Kanskje burde vi tenke mer over det og gjøre det beste ut av det.

<B>STEDT TIL HVILE:</B> Martine Vik Magnussen ble bare 23 år gammel.