- Du har blodet til millioner på hendene

Krigsmotstander kom farlig nær Condoleezza Rice.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En krigsmotstander med blodfarge på hendene hoppet foran USAs utenriksminister Condoleezza Rice før hun skulle tale til utenrikskomiteen i Representantenes hus i dag.

- Krgsforbryter! Du har blodet til millioner av irakere på hendene, ropte den kvinnelige demonstranten, før hun ble ført vekk av politiet.

Rice, som er en av arkitektene bak Irak-politikken til president George W. Bush, virket ifølge Reuters uberørt av hendelsen som skjedde før hun skulle forklare seg om USAs Midtøsten-politikk.

Irans atomprogram og antatte støtte til terrorisme er trolig den største trusselen mot USAs sikkerhet, ifølge utenriksministeren.

– Vår bekymring er at Irans politikk trolig utgjør den største enkelttrusselen mot amerikanske sikkerhetsinteresser i Midtøsten og rundt om i verden, sa Rice under høringen.

I tillegg til diplomatiske forsøk på å løse striden om Irans atomprogram, er Bush-administrasjonen fast bestemt på bekjempe iranske aktører som rammer amerikanske militære styrker i Irak og uskyldige irakere, forklarte hun ifølge NTB.

ANTIKRIGSDEMONSTRANT:  En krigsmotsander med rødmaling på hendene kom farlig nær USAs utenriksminister Condoleezza Rice under et møte i i Representantenes hus i dag. Foto: Larry Downing /REUTERS
ANTIKRIGSDEMONSTRANT: En krigsmotsander med rødmaling på hendene kom farlig nær USAs utenriksminister Condoleezza Rice under et møte i i Representantenes hus i dag. Foto: Larry Downing /REUTERS Vis mer