Du har epost. Og klamydia

Nettsted skal gjøre det lettere å fortelle sexpartneren ubehageligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Helsemyndighetene i Los Angeles satte i forrige uke opp nettstedet www.inspotla.org, der innbyggere med seksuelt smittsomme sykdommer skal kunne fortelle sine tilfeldige sexpartnere at de kanskje har fått mer ut av kvelden enn de regnet med.

- Dette er en ny mulighet for folk å fortelle sine partnere om seksuelt smittsomme sykdommer, fordi de ikke alltid har mulgihet til å fortelle det ansikt til ansikt, sier Karen Mall i AIDS Healthcare Foundation til Reuters.

Organisasjonen står bak nettstedet der folk kan velge mellom seks ulike kort for å fortelle sine sexpartnere at de har kjønnsykdommer - gjerne anonymt.

«Jeg gikk gjennom adresseboken og du står på listen. Jeg har fått en kjønnsykdom og du kan ha blitt smittet,» heter det på ett av kortene. «Du er for heit til å være ute av spillet,» står det på et annet.

Helsemyndighetene i Los Angeles har bidratt til finansieringen av nettstedet for å bremse økningen i i seksuelle sykdommer. Nettstedet er satt opp etter modell av nettstedet www.inspot.org i San Fransisco, som ble lansert i fjor og som nå sender ut rundt 500 e-kort i måneden.

Bare i 2003 økte antallet nye AIDS-pasienter med 2400 mennesker i Los Angeles.

- Å fortelle partneren er det viktigste for å kunne bryte kjeden av nye HIV-tilfeller, sier Mall.

KORT BESKJED: Dette er kortet Los Angeles-beboere helst ikke ønsker i mandagsposten.