- Du har et valg. Du kan få juling, du kan bli drept eller jobbe som prostituert

Urbefolkningen i Canada blir offer for menneskehandel og selges som sex-slaver

SEX-SLAVER: Urbefolkningen i Canada blir offer for menneskehandel og selges som sex-slaver. Video: CNN.Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Winnipeg, Canada (CNN/Dagbladet): De utgjør rundt fire prosent av befolkningen i landet, men over 50 prosent av de som er utsatt for menneskehandel tilhører urbefolkningen. Kanadiske myndigheter og forskere setter nå søkelyset på hvorfor urfolket er overrepresentert i statistikken. Årsaken er sammensatt, men hovedtrekkene de har kommet fram til er fattigdom, misbruk og rasisme.

Var bare 14 år gammel

Lauren Chopek (19) ble et offer for menneskehandel da hun var bare 14 år gammel, men har nå kommet seg vekk fra gatene og fått behandling.

- Jeg var bare et barn. Da jeg kom hit la jeg alll skylda på meg selv for alt det grusomme som hadde skjedd. Nå skjønner jeg at det ikke var min feil, sier hun oppløst i tårer.

Ingen uvanlig historie

Hun har tilbrakt mange måneder i et sikkert og trygt hus i byen Manitoba hvor hun har fått profesjonell hjelp til å komme seg gjennom traumene. Sakte men sikkert begynner hun å komme tilbake til et så normalt liv som mulig. Dessverre er ikke hennes historie uvanlig i Winnipeg. Alt for mange jenter tilhørende urbefolkningen kan fortelle den samme historien.

Offer for menneskehandel

I kampen for å hjelpe jentene på gata, og for å finne bakmennene, jobber sosialarbeideren Debbie. Hun oppgir bare sitt fornavn, og har alt for god kjennskap til hva jentene på gata gjennomgår. Hun er selv et offer for menneskehandel, og har jobbet som sex-slave i fem år før hun klarte å komme vekk.

Lurt i en sexfelle

Hun beskriver hvordan jentene kommer i et avhengighetsforhold til hallikene som har lurt dem inn i feller.

- Du har et valg. Du kan få juling, du kan bli drept eller du kan ut å jobbe som prostituert, sier Debbie. Hun forteller om jenter som er skyldig penger til bakmenn som har kjøpt dem fra menneskesmuglere med en ting i tankene. Å selge sex.

Rasisme og stereotypier

Diane Redsky leder sentret Ma Mawi Wi Chi Itata Centre, som fokuserer på å rehabilitere urfolk som er utsatt for menneskehandel og tvunget inn i sexmarkedet. Hun mener at rasismen mot canadas urbefolkning er med på å skape en spiral av vold og utnyttelse av kvinnene.

- Det er veldig vanskelig å være i stand til å bekjempe de stereotypier som urfolkskvinner når et helt samfunn er rettet mot urfolkskvinner og jenter, spesielt for vold og overgrep - og det smitter over til sex trafficking, sier Redsky.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer