- Du har gift i håret

En svensk rapport slår fast at 37 av 38 undersøkte hårstylingprodukter inneholder skadelige kjemikalier. De fleste selges også i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Omfanget av potensielt farlige stoffer i hårpleieproduktene overrasker norske forbrukermyndigheter. De ber folk å melde ifra om sine hår-, hud- og hodeplager. Undersøkelsen er omtalt i Forbruker-rapporten, og ble gjort av Naturskyddsföreningen (SNF) i Sverige. SNF utsteder miljømerket Miljöval og godkjenner bare produkter som ikke kan skade helse eller miljø.

Mye er skadelig

Av 38 geleer, sprayer og hårmousser som er kontrollert, passerte bare ett produkt. I de andre 37 flaskene fant SNF substanser med helse- eller miljøskadelige egenskaper. I åtte av ti produkter fant man substanser som mistenkes å være kreft- eller allergiframkallende.

Stor bekymring

39 substanser hadde miljø- og helseskadelige egenskaper. I mange produkter var mengden skadelige stoffer veldig liten, men SNF peker på at dette er produkter som ofte brukes daglig. Derfor er det grunn til bekymring.

Forbrukerrådet i Norge er enig. De har eksempler på folk som plages av kløe, mister hår, får hevelser og har ubehageligheter av stylingprodukter.

GIFTIG: I 37 flasker fant SNF substanser med helse- eller miljøskadelige egenskaper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer