HETSES PÅ FACEBOOK: Sandra Borch har mottatt flere stygge meldinger på sosiale medier, etter at hun kastet seg inn i ulvedebatten.
HETSES PÅ FACEBOOK: Sandra Borch har mottatt flere stygge meldinger på sosiale medier, etter at hun kastet seg inn i ulvedebatten.Vis mer

«Du har jo så jøvla stutte bein»

Sandra Borch blir hetset i ulvedebatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterungdommens leder Sandra Borch sier hun begynner å bli vant til å få personangrep på sosiale medier.

- Det er ikke første gang jeg oppplever det, men man blir jo like oppgitt hver gang. Det at folk ikke diskuterer den politiske saken, men diskuterer meg som person og meg som kortvokst og bruker det i debatten, det synes jeg ikke noe om, sier Borch til Nordlys.

- Oppgitt Den siste hetsingen har kommet i etterkant av Borchs utspill i ulvedebatten, hvor hun går inn for å skyte all ulv i Norge.

- Jeg gikk jo kraftig ut, som jeg pleier, og jeg står inne for det jeg har sagt. Jeg respekterer at folk er uenig med meg politisk, men jeg synes det er synd at folk tyr til personangrep på sosiale medier, sier Borch.

Hun forteller at hun de siste dagene har fått svært mye hets både på Facebook, Twitter og mail.

- Det går mye på meg som person, at jeg er litt annerledes enn alle andre. Jeg blir ikke lei meg, jeg er vant til dette, men jeg blir oppgitt.

Har blitt et problem Borch mener sosiale medier har blitt et problem.

- Sosiale medier har blitt et problem, spesielt i politiske debatter, når folk ikke tar hensyn til etiske retningslinjer, sier hun.

I dag videreformidlet hun noen av innleggene hun har fått på sin egen vegg på Facebook.

- Jeg postet det med fullt navn på avsender. Jeg vil de skal få seg en lærepenge, forklarer Borch.

Hun mener folk må begynne å vise mer folkeskikk på sosiale medier.

- Vi må lære å oppføre oss og å vise folkeskikk. Det man skriver på Facebook skal man kunne si ansikt til ansikt til personen, det mener jeg er en grei leveregel, sier Borch.

HETSES: 
Sandra Borch, leder i Senterungdommen. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
HETSES: Sandra Borch, leder i Senterungdommen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer