Du kan avsløres på et blunk!

Amerikanske forskere mener nå å ha funnet ut hva du egentlig mener når du sperrer opp øynene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det velrenommerte tidsskriftet Psychological Science publiserer i mars-nummeret funn fra forskere ved Cornell University i New York og Toronto University som ser på hvilke signaler vi mennesker sender ut når vi åpner opp øynene på vårt videste, og når vi kniper dem igjen.

- Vanligvis har vi trodd at vi uttrykker oss for å kommunisere med andre. Men vi lurte på om det var en annen grunn, sier professor Adam Anderson til Cornell Universitys egen hjemmeside.

- Vi testet en annen idé. Det at det ikke var for å kommunisere, men hvordan en person oppfatter omgivelsene, mener Anderson, som er professor i utviklingslære og hovedmannen bak forskningsprosjektet. 

Øke synsfeltet Spørsmålet de har stilt seg, er hvorfor du sperrer opp øynene når du er redd. Og hvorfor du kniper øynene igjen når du føler avsky.

Konklusjonen er nettopp at disse øyebevegelsene er uttrykk for hvordan en føler seg - og ikke kommunikasjonssignal til omverdenen, skriver Los Angeles Times. Og at mennesker benytter det som en slags overlevelsesteknikk.

• Når en sperrer opp øynene - slik en gjør når en blir redd - er det for å slippe inn mer lys, som igjen øker synsfeltet, slik at du kan identifisere faren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer