REKORD: Når de fargerike kulene ruller ut i trommelen på Hamar like før klokka 21, er det med større spenning enn på lenge. Foto: SCANPIX
REKORD: Når de fargerike kulene ruller ut i trommelen på Hamar like før klokka 21, er det med større spenning enn på lenge. Foto: SCANPIXVis mer

Du kan bli 100.000.000 kroner rikere i kveld

Tidenes største utbetaling i Vikinglotto - for første gang nisifret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Når de fargerike kulene ruller ut i trommelen på Hamar like før klokka 21, er det med større spenning enn på lenge.

En lang rekke tilfeldigheter har ført til at én svært heldig vinner kan stikke av med om lag 100 millioner kroner i kveld.

LykketallpottenFor det første har ikke lykketallpotten blitt utbetalt siden uke 43 i fjor.

Lykketallpotten knytter seg til et lykketall som trekkes først. Hvis dette tallet er blant tallene i hovedtrekningen, utbetales potten til den eller de som har vinnerrekka. Hvis ikke spares den og slås sammen med neste ukes pott.

I tillegg har ingen hatt seks rette på to uker nå, og førstepremiepotten er derfor også spart opp.

Totalt kan det bli et nisifret tall.

- Foreløpige beregninger tyder på at vi for første gang i historien vil bikke 100 millioner kroner, forteller Magne Vikøren i Norsk tipping.

Og dermed har også omsetningen skutt i taket.

- På en normal onsdag har vi 30 millioner i omsetning. I dag er den på drøyt 78 millioner kroner, forteller Magne Vikøren i Norsk tipping.

ServertrøbbelFor noen kan det imidlertid bli livets sureste kveld. En halvtime før spillestopp, klokka 18.00, gikk nemlig serveren til Norsk Tipping ned.

- Vi kan ikke garantere at alle som har villet har fått levert, kommenterer Vikøren.

Årsaken var den store pågangen, og da serveren begynte å hangle og folk forsøkte å laste flere ganger, ble trafikken enda tyngre.

Vikøren mener mener likevel de fleste skal ha klart å levere med flere forsøk.

For den som eventuelt var så uheldig, finnes det ingen trøst dersom potten skulle gå inn.

- Spillereglene tar høyde for det. Kun registrerte kuponger gjelder. Det holder ikke å stå og vifte med en papirlapp.