Du kan få regningen

BERGEN (Dagbladet): I går fortalte Dagbladet om hjemme-alene-festen som endte med et rasert hus og en regning på 270000 kroner. Hvis hjemmet ditt blir ramponert, risikerer du å måtte betale regningen selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se også: Ungdommer knuste villa

- I mange tilfeller må foreldrene ta regningen selv, forteller informasjonssjef i Finansnæringens Hovedorganisasjon Stein Håkonsen.

Hjemme-alene-festen i Bergen som Dagbladet fortalte om i går gikk aldeles over styr. Flere av ungdommene på festen gikk amok og ramponerte villaen i Bergen. Totalt kom regningen på 270000 kroner. Huseieren fikk dekket hærverket over forsikringen sin i Vesta, men ifølge Håkonsen er det slett ingen selvfølge at tapet dekkes.

- Normalt må det være snakk om et innbrudd for at forsikringen skal dekke skadene, forteller han.

Det betyr at hvis pøblene er invitert og blir sluppet inn i huset, risikerer huseieren selv å sitte igjen med regningen etter eventuelle herjinger.

- Hva hvis noen trenger seg inn på festen?

- Da vil det kanskje teknisk være snakk om et innbrudd, svarer Håkonsen.

Forsikringsbransjen har ingen tall over hvor mye hjemme-alene-fester koster selskapene. Men hos Vesta i Bergen er de velkjent med skadeutbetalinger etter hjemme-alene-fester.

- Normalt vil nok slike saker bli dekket, men det vil selvsagt bli vurdert i hvert enkelt tilfelle, opplyser informasjonskonsulent Stein Erik Rastad.

Både han og Håkonsen ber foreldre være oppmerksom på tekstmeldingenes betydning.

- Med sms kan ungdommene samles i store horder på kort tid, advarer Håkonsen.