- Du kan gi deg på handlingsregelen, Siv!

Klar beskjed fra Frp's tillitsvalgte og medlemmer.

KLAR BESKKJED: Frp-leder Siv Jensen tilbringer dagene i regjeringssamtaler med Høyre, KrF og Venstre på et hotell i Nydalen i Oslo. Økonomisk politikk og handlingsregelen har vært tema i løpet av de tre siste dagene - når får Jensen klar tilbakemelding fra grasrota i partiet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KLAR BESKKJED: Frp-leder Siv Jensen tilbringer dagene i regjeringssamtaler med Høyre, KrF og Venstre på et hotell i Nydalen i Oslo. Økonomisk politikk og handlingsregelen har vært tema i løpet av de tre siste dagene - når får Jensen klar tilbakemelding fra grasrota i partiet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et stort flertall av Frp's tillitsvalgte mener partiet, dersom det havner i regjering, bør akseptere handlingsregelen som grunnplanke i den økonomiske politikken.
 
En undersøkelse Dagbladet har gjennomført de siste dagene blant Fremskrittspartiets medlemmer og tillitsvalgte viser at 57,9 prosent svarer ja på spørsmålet:

«Bør Frp gå inn i en regjering som vil styre den økonomiske politikken etter dagens handlingsregel?»

24,5 svarer nei, mens 17,6 svarer at de ikke har tatt stilling til spørsmålet.

Motsatt i mai Da Dagbladet gjennomførte en tilsvarende undersøkelse foran Fremskrittspartiets landsmøte den siste helgen i mai, var holdningen en annen.

Den gangen var det et overveldende flertall mot å gå i regjering med handlingsregelen som økonomisk rettesnor. I mai svarte 52,6 nei, mens bare 30,7 svarte ja.

- Jeg registrer at det er delte meninger nå som sist dere undersøkte og tar med signalene i det arbeidet vi holder på med, kommenterer partileder Siv Jensen overfor Dagbladet.

Asyl og vei Frp-grasrota gir partiets regjeringsforhandlere klar beskjed om hvilke saker de må sørge for gjennomslag for.

• Innstramming i asyl- og innvandringspolitikken 60,7 prosent.
• Økt satsing på veibygging 51,1.
• Statlig finansiert eldreomsorg 39,3.
• Kraftig redusering av byråkrati 36,2.
• Nei til bompengefinansiering 31,3.

Deretter følger reformering av helsevesenet (20,0 prosent), styrking av politiet (18,6), skatte- og avgiftskutt (16,3), strengere fengselsstraffer (12,3) og kutt i bistand (9,2).

- Ikke spesielt overraskende for oss i partiledelsen. Vi kjenner partiet vårt godt og er selvsagt opptatt av å ivareta partiets interesser når vi sitter i samtaler med de andre partiene, sier Jensen.

Transport på topp Signalene til Frp's fire forhandlere, Siv Jensen, Per Sandberg, Ketil Solvik-Olsen og Finn Egil Holm, om hvilke departementer de bør sikre partiet kontroll over, er også krystallklare:

• Samferdselsdepartementet 70,4 prosent.
• Finansdepartementet 67,6.
• Justisdepartementet 55,7.
• Helsedepartementet 44,6.

Spranget er stort til de neste på ønskelista:
Olje- og energidepartementet (16,5), Kommunaldepartementet (10,8), Næringsdepartementet (8,7), Forsvarsdepartementet (6,4), Fornyingsdepartementet (5,0) og Arbeidsdepartementet (2,2).

- Jeg har sagt gjennom hele valgkampen at vi først skal vi gjøre et godt valg. Så skal vi sette fotavtrykk for Frp's politiske løsninger. Hvis vi lykkes med det på en måte som partiets organer omfavner, da er tida inne for å diskutere departementer og statsråder, sier Siv Jensen.