Du kan gi navn til 18 pandababyer

Se video av nurkene her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 18 kjempepanda-babyer skal få navn, og du kan være med å bestemme hva de skal hete. Og dersom du vil øke sjansen til at ditt forslag blir brukt, bør du velge navn som Trøttingen, Klumpen og Søta.

Mellom juli og september i fjor ble det født 18 pandaer ved Senteret for forsknings og bevaring av kjempepandaer i den sørvestlige provinsen Sichuan i Kina, skriver chinadaily.com.

10. februar skal ungene flyttes fra mødrene sine og begynne livet som uavhengige pandaer. I den sammenheng skal de få navn. For øyeblikket er de kun kjent som panda nummer 1 til 18.

Panda-senteret ønsker at publikum skal komme med forslag til navn på hver enkelt, og du kan blant annet her se bilde av de 18 og komme med dine forslag på navn til hver enkelt baby. Her finner du også en beskrivelse av hver baby.

Senteret ønsker navn som passer hver enkelt baby, ut fra kriteriene om at navnet er sivilisert, kreativt og at det reflerkterer pandaens karakter og som nasjonalskatt. Derfor er hver unge presentert med bilde og beskrivelse av humør og personlighet. Fristen for å komme med forslag er 5. februar.

Når navnene er valgt, tar senteret over rettighetene til navnet. En seremoni vil bli holdt den 10. samme måned, der det skal feires at panda-ungene flytter fra mor og inn på barnerommet.

Kjempepandane er en av verdens mest truede dyrearter og finnes kun i Kina. 1600 pandaer lever vilt i naturreservater i Sichuan, Gansu og Shaanxi og 217 i fangenskap.

KLUMSETE: Baby-panda prøver å komme seg inn på egenhånd der mor bor.