- Du kan ikke si til kineserne at de bare skal fortsette å sykle

Arnold refser miljøbevegelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arnold Schwarzenegger mener miljøaktivister verden over har gjort en dårlig jobb i å spre entusiasme for grønne løsninger.

- Du kan ikke si til dem som sliter med å få endene til å møtes for seg selv og sin familie, at de skal bekymre seg mer for at polene smelter, sa han og fulgte opp med:

- Du kan ikke si til kineserne: Dere har jo syklet i så mange år, fortsett med det, sa Schwarzenegger i sin tale under Zerokonferansen på Gardermoen mandag.

Den verdenskjente skuespilleren, som er kjent for sine store hydrogendrevne biler, mener miljøbevegelsen mislykkes i sine forsetter om å «skremme» folk til handling for klimaet. I stedet skal man formulere djerve visjoner og samtidig tenke over hvordan budskapet skal selges, mener han.

- Miljøbevegelsen må bli flinkere til å snakke om fordelene ved en grønn økonomi. Vi kan ikke bare snakke om klimaendringer. Vi må også snakke om jobber, sa Schwarzenegger og viste til de positive følgende for økonomien som klimasatsingen i California førte til.

Zero-sjef Einar Håndlykken har kalt Arnold Schwarzenegger "klimaets actionhelt» og viser til at han hadde en egen gjennomføringskraft på miljøets vegne som guvernør.

- Han viste at vi kan kutte klimautslipp uten store livsstilsendringer, sier Håndlykken.

Under Schwarzenegger vedtok California å redusere utslippene til 1990-nivå innen 2020. Utslippsfrie fartsårer, storstilt satsing på solenergi og klimavennlige byggeforskrifter er andre eksempler på tiltak som etter Zeros mening har gjort den amerikanske delstaten til en av verdens ledende områder for klimateknologi.

(NTB)

THE CLIMANATOR: Arnold Schwarzenegger på Zerokonferansen på Gardemoen mandag. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
THE CLIMANATOR: Arnold Schwarzenegger på Zerokonferansen på Gardemoen mandag. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer