«Du kan leie privatsjåfør, Ringnes»

Adm. dir. Christian Ringnes fratatt førerkortet i et halvt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo tingrett erkjente eiendomskjendisen straffskyld for fartsovertredelsen, men gjorde det klart overfor dommeren at han gjerne ville beholde førerkort. Oslo-politiet hadde lagt ned påstand om at Ringnes skulle miste retten til å kjøre bil i sju måneder.

Dommeren fulgte politiet langt på vei:

-  Retten mener at Ringnes har så vidt god råd at han kan leie inn sjåfør, skriver dommeren.Ifølge dommen har Ringnes ei årsinntekt på ca. 2,2 millioner kroner og ei formue på 150 millioner kroner. Dette er basert på hans egne opplysninger i rettsmøtet.

Betinget

I tingretten er 52-åringen dømt til betinget fengsel i 15 dager med ei prøvetid på to år. 52-åringen må samtidig betale ei bot på 9000 kroner, subsidiært sone 15 dagers fengsel, om han altså ikke betaler bota.

Førerkortet mistet han i seks måneder fra den dagen han ble tatt i fartskontroll.

Det var 3. november ca. kl. 14.20 på E6 i sørgående retning ved Alnabru i Oslo at Ringnes ble tatt i fartskontroll. Tingretten slår fast at det var uaktsomt av 52-åringen å holde så stor hastighet på det aktuelle stedet.

I tingretten forklarte Ringnes at det ville være til stor ulempe for de selskapene han er daglig leder for, om han måtte være uten førerkort.

I BAKSETET:  Eiendomskjendis Christian Ringnes må kjøre drosje inntil han eventuelt får ansatt en privatsjåfør. Han han fått sitt førerkort beslaglagt i seks måneder etter å ha blitt tatt i fartskontroll. Foto: Sveinung Uddu Ystad
I BAKSETET: Eiendomskjendis Christian Ringnes må kjøre drosje inntil han eventuelt får ansatt en privatsjåfør. Han han fått sitt førerkort beslaglagt i seks måneder etter å ha blitt tatt i fartskontroll. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

Godtok dommen

-  En del av mitt arbeid er å reise rundt og besiktige selskapenes eiendommer i Østlandsområdet og i Sverige, men også enkelte eiendommer i Nord-Europa ellers, forklarte Ringnes, ifølge dommen.

Tingrettsdommeren innser at det vil skape problemer for Ringnes å få utført sin jobb tilfredsstillende uten førerkort.

-  På den andre siden mener retten at både selskapene og Ringnes har så vidt god økonomi at han kan leie inn sjåfør når han skal besiktige eiendommer. Retten ser imidlertid ikke at det er nødvendig å pålegge Ringnes å avlegge ny praktisk førerprøve, konkluderer dommeren.

Ringnes vedtok dommen på stedet.

-  Grusomt

Ringnes tar sin dom med fatning, men ser ikke fram til et halvår uten førerkort.

-  Har man kjørt for fort, og det hadde jeg jo får man ta sin dom. Men dette blir ekstremt ubekvemt, spesielt nå på vinteren. Hadde det vært sommer, kunne jeg jo syklet eller tatt moped. Det blir grusomt, men det er vel poenget.

Han er overrasket over dommerens sjåførbemerkning,

-  Jeg må le litt, men jeg hadde ikke tenkt på det som en mulighet.

I første rekke planlegger Ringnes å satse på drosjekjøring og haiking med venner for å overholde møtetider og holde oversikten med eiendommene sine.

-  Men jeg får vel følge dommerens råd og leie sjåfør, da, i påkomne tider. I disse kvoteringsdager burde jeg kanskje ansatt en kvinnelig sjåfør.