Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Du kan like gjerne spørre en vegg, jeg har ingen svar

Den tiltalte i Sigrid-saken sier han har store problemer med å huske datoer og tidpunkter.

- HUSKER IKKE: - Jeg husker ikke, har vært den tiltaltes svar på veldig mange av aktor Nina Margoth Prebes spørsmål under rettssakens første dag. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
- HUSKER IKKE: - Jeg husker ikke, har vært den tiltaltes svar på veldig mange av aktor Nina Margoth Prebes spørsmål under rettssakens første dag. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På en rekke av statsadvokat Nina Margoth Prebes spørsmål under rettens første dag svarte 38-åringen som er tiltalt for å ha bortført og drept Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) «husker ikke» eller «vet ikke».

- Jeg må ha ting å ta tak i om jeg skal huske, og det har jeg ikke fått. Du kan like gjerne spørre en vegg, jeg har ingen svar, sier han.

38-åringen mener han har problemer med å tidfeste ting uten å ha gjennomgått egne Facebook-notater og egne lydopptak i detalj.

- Jeg har ikke fått noe hjelp til å huske, det har bare vært press og trusler, også fra politiet under avhør, sier tiltalte.

• Datoer Aktor går gjennom de ulike datoene både før og etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant, og spør den tiltalte ålesundmannen hvor han var og hva han gjorde på de ulike tidspunktene.

38-åringen sier han blant annet ikke kan huske hva han gjorde i tidsrommet fra 7. til 9. august. Han bekrefter at han generelt har vært mye i området Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet på Kolbotn for å ta bilder, men vil ikke svare på konkrete tidspunkt.

- Jeg har vært i skauen der Sigrid ble funnet. Jeg har tatt masse bilder der, sier han.

• Bilder Heller ikke en rekke bilder hentet fra tiltaltes mobiltelefon kan han huske å ha tatt. På et av bildene mener han imidlertid at det er sannsynlig at det faktisk er han som har tatt bildet, fordi det er en refleksjon av ham selv i bilen på bildet.

Det er likevel en mulighet for at bildet er manipulert, mener han.

Flere av bildene viser 38-åringens bil med tydelige skader på frontrute og panser. Tiltalte forteller at han flere ganger har tatt bilder av skader på bilene sine, men ikke kan huske å ha tatt bildene som vises fram i retten.

Aktor viser også fram et bilde av en foss som politiet mener er tatt 6. august 2012.

- Jeg kjenner stedet, men jeg har ingen mulighet til å si om det er jeg som har tatt dem, sier tiltalte om bildene av fossedraget på Grorud.

• Bevegelser Statsadvokat Nina Margoth Prebe stilte i retten også en rekke spørsmål om tiltaltes bevegelser - hvor han var, om han kjørte bil, hvor han sov og så videre i det aktuelle tidsrommet - uten å få konkrete svar fra tiltalte.

38-åringen sier blant annet at han verken kan huske hva han gjorde eller hvor han var 5. august og natt til 6. august. Han svarer at han heller ikke kan huske om han har lånt en annen bil dagen etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet.

Tiltalte har gått med på at han sannsynligvis sov i bilen på en parkeringsplass 6-11. august, men er ikke helt sikker.

- Jeg sov i bilen på grunn av stresset med psykiatrien, sier han.

• Bompasseringene 38-åringen tar ikke stilling til lister over bompasseringer som legges fram i retten.

- Jeg har aldri sett noen papirer som dette før så jeg klarer ikke å assosiere det med hukommelse, sier tiltalte.

- Jeg skjønner det, men hør på hva jeg sier, repliserer aktor, som forklarer passeringene, uten at det fører til at tiltalte har noe å si om bomstasjon-spørsmålet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling