Du kan motvirke polypper

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Visse matvarer kan redusere omfanget av polypper i tarmen, et forstadium til ondartede svulster. Kort sagt kan kostholdet hindre at små, godartede utbrudd i tykktarmen utvikler seg til kreftsvulster - uansett alderen din. Særlig 40-, 50- og 60-årene er kritiske faser som krever et bevisst kosthold, hevder eksperter. · FIBER synes å være mirakelmaten mot tykktarmskreft, avslører en rekke forskjellige undersøkelser. Fiber finnes i kornprodukter, frukt, grønnsaker, nøtter og belgfrukter. Hvetekli har den best dokumenterte effekten. Ingen kan forklare hvorfor, men flere amerikanske studier har avdekket at det bare er hvetekliet av kornproduktene som direkte motvirker de kreftframkallende forandringene i tykktarmen. · SJØMAT, særlig fet fisk, hemmer også polyppveksten i tykktarmen, viser studier. · HVITKÅL og dens nærmeste slektninger er grønnsakshagens beste «tarmkreft-drepere». Menn som spiser hvitkål mer enn en gang i uka har bare tredjeparten så stor risiko for tykktarmskreft som de sjeldne hvitkålspiserne, viser en stor amerikansk undersøkelse. · Spar heller ikke på KALSIUMRIK mat. Mineralet, som de fleste nordmenn får i seg gjennom ost og melk, har i noen forsøk motvirket tykktarmskreft. To-tre glass skummet melk daglig er tilstrekkelig. · DYREFETT fra kjøtt og meieriprodukter fremmer derimot utviklingen av tykktarmskreft. Studie etter studie av mennesker over hele verden levner ingen tvil. Vær også forsiktig med rødt kjøtt (okse, lam, svin), enten det er fett eller ikke. Velg heller fisk og kylling. · ALKOHOL er ikke bra for tykktarmen. Overdreven drikking fordobler risikoen for kreft, mens to-tre øl om dagen øker faren for farlige svulster i endetarmen.